EKONOMİ Haber Girişi : 14 Haziran 2024 04:19

Muş’ta kira fiyatları 22 bin lirayı geçti! Sosyal medyada tepkiye neden oldu

Muş’ta kira fiyatları 22 bin lirayı geçti! Sosyal medyada tepkiye neden oldu
Muş, Türkiye'nin görece ucuz şehirlerinden biri olarak bilinse de son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artışlar sosyal medyada gündem oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye’nin görece ucuz olarak bilinen şehirlerinden biri olan Muş’ta kira fiyatlarının 22 bin lirayı geçtiği iddiaları sosyal medyayı sallandı.

 

22 BİN LİRA TEPKİ ÇEKTİ

 

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı iddiaya göre, Muş'ta bazı ev sahipleri 3+1 daireler için 22 bin lira kira talep ediyor. Bu durum, kentte ortalama 3-5 bin lira civarında olan kira fiyatlarına kıyasla oldukça yüksek.

 

Bizzat bir sosyal medya kullanıcısının kendi tecrübeleri üzerinden örnek verdiği olayda kiralık ev fiyatının 22 bin olarak paylaşılması büyük tepki çekti. Kentte ortalama 3-5 bin lira bandında olan kiralara ev sahibi ve kiracı arasındaki makul seviyeler oranında zamlar yapılıyor.

 

ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU!

 

Ancak bir sosyal medya kullanıcısı 22 bin liralık duruma tepki gösterdi. Söz konusu tepkiye destekler de gecikmedi. Kentte ikamet eden vatandaşlar rakamların yüksek olmasını eleştirdi.

 

Söz konusu sosyal medya kullanıcısı paylaşımında, “5 bin liralık kiraya bile tepki gösterdim. Bakıyorum şimdi 22 bin lira isteyenler var” diyerek tepki gösterdi.

 

Haber: Sevda Balkaya

Resmi İlanlar