SPOR Haber Girişi : 06 Aralık 2023 15:44

Muş’ta Karate İl Birinciliği müsabakaları nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu

Muş’ta Karate İl Birinciliği müsabakaları nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından illerde düzenlenen okul sporları kapsamında Karate İl Birinciliği müsabakaları nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu.

ALPARSLAN DİYARI- 2023-2024 Okul Sporları tüm hızıyla devam ediyor. Birçok spor branşında düzenlenen okul sporları kapsamında Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Karate İl Birinciliği müsabakaları nefes kesen karşılaşmalara sahne oldu.

 

 

 

Gençler, Yıldızlar, Küçükler ve Minikler kategorilerinde iki gün süren ve 60’a yakın karateci komite ve kata müsabakalarında tatamiye çıktılar. Yapılan müsabakalar sonucunda dereceye giren karateciler madalyalarını aldı. Yeni Kapalı Spor Salonu'nda yapılan karate il birinciliği müsabakalarına çıkan gençler, yıldızlar, küçükler ve minikler kategorilerindeki sporcular kadar onları izlemeye gelen velilerin ve öğretmenlerinin heyecanları gözlerine yansıdı. Milli Karate Antrenörü Aydan Ferhatoğlu yönetiminde yapılan karate müsabakalarını çok sayıda veli ve öğretmen tarafından takip etti.

 

Yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor şube Müdürü Halit Baysal tarafından sporculara takdim edildi.

 

“MÜSABAKALARDA, YAKLAŞIK 60 ÖĞRENCİ YARIŞTI”

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Karate Antrenörü Aydan Ferhatoğlu, yapılan müsabakalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 60’a yakın Gençler, Yıldızlar, Küçükler ve Minikler kategorisinde öğrencilerin kata ve kumite müsabakalarında tatamiye çıktıklarını belirterek şunları söyledi: “İki gün boyunca salonumuzda 60’a yakın Gençler, Yıldızlar, Küçükler ve Minikler kategorisinde öğrenciler kata ve kumite müsabakalarında tatamiye çıktılar. Okulları adına il birincisi olmak için yaş gruplarında mücadele eden onlarca çocuğumuz bugün tam bir profesyonel sporcu gibi kaybedenin kazananı tebrik ettiği, güzel görüntüler oluşturdular. Hepsini tebrik ediyorum.” 

 

 

 

 

“İLİMİZDE KARATE SPORUNA YOĞUN İLGİ MUTLULUK VERİCİDİR”

 

Karate İl Temsilcisi Yakup Ferhatoğlu ise, yapmış olduğu açıklamasında Muş’ta 300’e yakın karate sporcusu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Okul Sporları gençler, yıldızlar, küçükler ve minikler kategorilerinde il birinciliği müsabakaları tamamladı. 60’a yakın sporcu kata ve kumite müsabakalarında tatamiye çıkarak hünerlerini sergilediler. Dereceye giren tüm sporcuları gönülden kutluyorum. İlimizde karate sporuna ilginin yoğun olduğunu görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Şu anda ilimizde 400’e yakın sporcumuz bulunuyor. Bunların yarıdan fazlası kadın sporculardan oluşuyor. Bunda da antrenörümüzün kadın ve milli olmasının etkisi büyük rol oynuyor. Çünkü kız çocuklarını karate kursuna kaydettiren velilerimiz genellikle antrenörün kadın mı erkek mi olduğunu ve kariyeri ile ilgili soru soruyor. Kadın dediğimiz zaman gönül rahatlığıyla kız çocuklarının kayıtlarını yaptırıyorlar. İlimizde karate sporunda çok başarılı Türkiye Şampiyonu olmuş sporcularımız bulunuyor. Bugün burada izlediğimiz sporculardan da ileride başarılı sporcuların çıkacaktır. Hem ilimizi hem ülkemizi ulusal ve uluslararası şampiyonlarda temsil edecek madalyalar kazanacak sporcuların yetişeceğine gönülden inanıyorum. Velilerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çocuklarının eğitimlerinin yanında ayrıca karate sporuna getirmeleri ve onları desteklemeleri bizler için çok önemli. Velilerimizin desteğiyle yakın zamanda Muş’tan çok başarılı karate sporcuları çıkacaktır. Bugün burada dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum."

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar