MUŞ Haber Girişi : 07 Ekim 2023 08:00

Muş’ta kaldırımlara park edilen araçlar yayaları engelliyor

Muş’ta kaldırımlara park edilen araçlar yayaları engelliyor
Yol kenarlarına park edilerek yayaların, engellilerin, bebek arabalarının geçişini engelleyen araçlar, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

ALPARSLAN DİYARI-  Muş'ta  cadde ve sokaklarada yol kenarlarına düzensiz park edilen araçlar  yayalardan tepki toplamaya devam ediyor. Muş Merkezdeki en kalabalık caddesi olan Atatürk Bulvarı ve Cengiz Topel Caddesi’ndeki kaldırımlar araçlar tarafından adeta işgal edilmiş durumda.

 

 

 


Kaldırımda yürümekte zorluk çeken yayalar, canlarını hiçe sayarak yolda yürümek zorunda kalıyor.

 


Hürriyet mahallesi Cengiz Topel Caddesi yolunda gelişi güzel araçlarını yol kenarına ve kaldırımlara  park eden sürücüler trafiğin aksamasına neden olurken, yayalar ise kaldırımlarda yürümekte güçlük çekiyor. 

 

 

YAYALAR CADDE DE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR

 

Yol çift şeritli ve tek yön olmasına rağmen araçların yolun her iki tarafına da park etmesi ve çift yönlü olarak yolun kullanılmasından dolayı trafik sıkça aksıyor. Bazı araçlar dar kaldırımlara park ederek hem yolu daraltıyor, hem de yaya geçişlerini engelliyor. Durum böyle olunca da yayalar mecburen, daralan yolda yürümek durumunda kalıyor. Özellikle yolda yürümek zorunda bırakılan yaşlı, kadın ve çocukların can güvenliğini de tehlikeye sokuyor.

 

Yaylar  kaldırımlarda park edilen araçların yetkililer tarafından uyarılmasını yada cezai işlem yapılması gerektiğni ifade ettiler. 

 

Kaldırımlarda yürümekte zorluk çektiklerini dile getiren yayalar, yetkililerden Atatürk Bulvarı ve Cengiz Topel Caddesi’nde düzensiz park eden araçlar için çözüm beklediklerini dile getirdiler. 

 

HABER: KADER AKÇİL

Resmi İlanlar