MUŞ Haber Girişi : 02 Şubat 2024 11:15

Muş’ta kadınların mutfağında lezzet şöleni: Yemek kursları başladı!

Muş’ta kadınların mutfağında lezzet şöleni: Yemek kursları başladı!
Muş Belediyesi, kadınların meslek edinme ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde aşçılık kursu açtı.

ALPARSLAN DİYARI- Kursa katılanlar, usta aşçılardan aldıkları eğitimlerle mesleklerini öğrenme fırsatı buluyor. Bu kapsamda, şehrin her yaş grubundan oluşan kursiyerler, lezzetli yemeklerin sırlarını keşfetmek için bir araya geldi.

 

 

 

 

“ENDÜSTRİYEL VE HAZIR ÜRÜNLERE KARŞIYIZ”

 

 

Her yaş grubundan 15 kursiyerin aşçılık kursuna başvurduğunu ve kursiyerlere yemek yapmanın tüm inceliklerinin anlatıldığını belirten Usta öğretici Züleyha Demir,  "Kadınlar burada yaptığımız yemekleri hem satıyorlar hem de evlerine götürüyorlar. Tatlıdan tuzluya, su böreği, mantı, yöresel yemeklere kadar çok sayıda yemek yapıyoruz. Endüstriyel ve hazır ürünlere karşıyız. Sağlıklı ve sürdürülebilir ürünler üretmeye gayret ediyoruz. Özellikle yöresel yemeklere ağırlık veriyoruz." diye konuştu.

 

 

 

 

 

“YAPTIĞIMIZ YEMEKLERİ SATARAK AİLE BÜTÇEMİZE KATKIDA BULUNUYORUZ”

 

 

 

Kursa katılan Semra Devrim de "Burada bilmediğim çok şey öğrendim. Muş'un yöresel yemeklerini yapıyoruz. Muş köftesi, çorti köftesi, gülük aşı ve mantı gibi yemekler yapıyoruz. Yaptığımız yemekleri satarak aile bütçemize katkıda bulunuyoruz." dedi.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar