YAŞAM Haber Girişi : 29 Haziran 2024 20:51

Muş'ta kaçak avcılara geçit yok: Faturası ağır oldu

Muş'ta kaçak avcılara geçit yok: Faturası ağır oldu
Muş’ta kaçak avcılıkla mücadele kapsamında Mayıs ve Haziran aylarında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet eden yasadışı avcılar hakkında cezai işlemler uygulandı.

ALPARSLAN DİYARI- Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü, bu süreçte av kabahati işleyen 9 yasadışı avcıya toplamda 176,523 TL para cezası kesti.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü, kaçak avcılıkla mücadelede başarılı sonuçlar elde ederken, bu süreçte Jandarma ve Emniyet Teşkilatları'ndan büyük destek gördü. Bu mücadeleye katkıda bulunan ve yardımlarını esirgemeyen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanlığı, Bulanık İlçe Jandarma Karakolu ve Emniyet Müdürlüğü, Karaağıl Jandarma Karakol Komutanlığı, Varto Jandarma Karakol Komutanlığı, Yaygın ve Kızılağaç Merkez Jandarma Karakol Komutanlıkları gibi birçok birime teşekkür edildi.

 

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü, av koruma ve kontrol faaliyetlerinde kendilerine verdikleri yardım ve destek için Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına teşekkürlerini iletti. Kurum, bu işbirliğinin kaçak avcılıkla mücadelede büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

Bu cezai işlemler, doğanın korunması ve avcılık kurallarına uyulmasının sağlanması açısından büyük bir adım olarak değerlendirildi. Kaçak avcılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtildi.

 

HABER METİN BOZKURT

FOTOĞRAFLAR MUŞ DKMP

Resmi İlanlar