MUŞ Haber Girişi : 25 Temmuz 2024 13:56

Muş'ta ilk kez düzenlendi! Spor Tırmanış Hız Türkiye Şampiyonası son buldu

Muş'ta ilk kez düzenlendi! Spor Tırmanış Hız Türkiye Şampiyonası son buldu
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2024 faaliyet programında yer alan Spor Tırmanış Büyükler, Gençler ve Küçükler Hız Türkiye Şampiyonası, bu yıl ilk kez Muş'ta düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI-Şampiyona, Muşlu sporcuların gösterdiği dikkat çekici performanslarla sona erdi.

 

Büyükler kategorisinde Hasan Mensur Aslan ve Gençler kategorisinde Süleyman Vural, Türkiye ikincisi olarak milli takım seçmelerine katılma hakkı kazandılar. Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çağlayan, şampiyonanın Muş'ta gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlimizde ilk kez düzenlenen bu şampiyonada, sporcularımızı 23-28 Temmuz 2024 tarihlerinde Ankara'da yapılacak hız (speed) milli takım seçmelerine katılmak üzere uğurladık," şeklinde konuştu.

 

Çağlayan, sporcuların elde ettikleri başarıları imkansızlıklara rağmen kazandıklarını vurgulayarak, "Bu başarıda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ederim," dedi.

 

Muş'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyona, bölgedeki sporcuların gelişimini teşvik etmek ve spor tırmanış sporunu Türkiye genelinde tanıtmak amacıyla düzenlendi. Organizasyon, yerel sporcuların yeteneklerini sergileme fırsatı sunarken, bölgedeki spor kültürüne önemli bir katkı sağladı.

 

BÜLTEN

 

Resmi İlanlar