MUŞ Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 15:02

Muş'ta ilk 6 ayda istihdam edilen kişi sayısı belli oldu!

Muş'ta ilk 6 ayda istihdam edilen kişi sayısı belli oldu!
Muş'ta İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, ilde yapılan istihdam çalışmalarına dair detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

ALPARSLAN DİYARI- İŞKUR Muş Müdürü Mehmet Emin Taylan, Muş’un istihdam alanında Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu belirterek, 2024 yılı içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Taylan, İŞKUR tarafından açılan kurslar ve programlarla binlerce vatandaşa iş imkânı sağlandığını vurguladı. İş ve Meslek Danışmanları tarafından işsiz vatandaşların doğru işe yönlendirilmesinin önemli bir hedef olduğunu ifade eden Taylan, “Kurumumuz aracılığıyla verilen danışmanlık hizmetleri, işgücü talebinde bulunan işverenler ile iş arayanların en doğru şekilde eşleştirilmesini sağlıyor. Mesleki eğitim faaliyetleriyle iş arayanların niteliklerini geliştirerek işgücü piyasasında yer edinmelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

 

2024 yılı içinde yapılan çalışmalara değinen Taylan, "İşsizlik oranı 1.1 puanlık azalma ile %8.4 seviyesinde gerçekleşti. 2024 yılı ilk 6 aylık verilerine göre İl Müdürlüğümüz, iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinde 61 grupla toplam 3290 kişiye hizmet verdi. Aynı dönemde bireysel görüşme sayısı 4579 olarak gerçekleşti. 2023-2024 yıllarında Muş merkez ve ilçelerde, kamu kurumlarında beden işçisi olarak sigortalı ve asgari ücretle geçici istihdam sağlamak amacıyla düzenlenen Toplum Yararına Programdan 942 kişi faydalandı" şeklinde konuştu.

 

Müdür Merhmet Emin Taylan, 2024 yılı ilk 6 ayında İl Müdürlüğü'ne 162 milyon 744 bin TL ödenek tahsis edildiğini ve bu ödeneğin 107 milyon 279 bin 813 TL'sinin harcandığını, kalan 55 milyon 464 bin 186 TL'nin ise kullanılmak üzere bekletildiğini belirtti.

 

Bu çalışmalar, Muş’un istihdam alanında önemli adımlar attığını ve vatandaşlara sağlanan iş imkanlarının giderek arttığını göstermektedir.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar