EKONOMİ Haber Girişi : 18 Ekim 2024 00:51

Muş’ta ihtiyaç sahipleri yararına 4 günlük anlamlı kermes!

Muş’ta ihtiyaç sahipleri yararına 4 günlük anlamlı kermes!
Türkiye'nin en zorlu coğrafyalarından biri olan Muş'ta, Umut Kervanı Derneği, ihtiyaç sahiplerine uzanan bir el olarak yine fark yarattı. Dört gün sürecek olan anlamlı kermes, hem kentin hem de Gazze'nin umudu oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye’nin yoksul illeri arasında yer alan ve iş imkanlarının zayıf olduğu Muş’ta sivil toplum kuruluşları ihtiyaç sahipleri için çalışmaya devam ediyor. Kentte faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği 4 günlük bir kermes düzenlediklerini duyurdu. Dernek Başkanı Mustafa Şakar, kermese tüm Muş halkını davet etti.

 

Dernek Başkanı Mustafa Şakar'ın çağrısıyla bir araya gelen üyeler ve gönüllüler, elleriyle hazırladıkları lezzetli yiyecekler ve kullanışlı giysilerle kermese renk kattı. Her bir ürün, hem emeğin hem de duanın bir yansıması oldu. Kermes alanında kurulan Gazze kumbarası ise, uzak coğrafyalardaki kardeşlerimize uzanan bir köprü oldu.

 

Muş Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Şakar, “İlimizdeki ihtiyaç sahiplerinin yararına 4 günlük bir kermes düzenledik. Üye ve gönüllülerimizle birlikte getirdikleri yiyecek ve giyecekleri satarak, elde edilen gelirleri ihtiyaç sahipleri için kullanacağız. Ayrıca Gazze için de kumbaramız var ve hediyelik eşya satıyoruz buradan gelecek yardımları da yine Gazze’ye ulaştıracağız. Allah yapılan hayırları kabul etsin. Tüm halkımızı kermesimize bekliyoruz” dedi.

 

HER BİR ALIŞVERİŞ BİR UMUT

 

Kermesi ziyaret eden her bir kişi, sadece bir alışveriş yapmıyor, aynı zamanda bir umuda ortak oluyor. Satın alınan her ürün, bir ailenin yüzünü güldürüyor, bir çocuğun karnını doyuruyor ve bir yüreğe sıcaklık veriyor.

 

Haber: Sami Demir

 

 

Resmi İlanlar