MUŞ Haber Girişi : 10 Temmuz 2024 10:50

Muş'ta İçme Suyu Krizi: Çamurlu Akan Şehir Suları Halkı Tedirgin Ediyor

Muş'ta İçme Suyu Krizi: Çamurlu Akan Şehir Suları Halkı Tedirgin Ediyor
Muş'ta şehir şebekesinden akan içme suyunun çamur renginde aktığı bildirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Merkez Kale ve Hürriyet Mahalleleri'nde çok sayıda vatandaş, çamurlu su nedeniyle şikayetlerini dile getirerek yetkilileri göreve çağırdı.

 

Muş Belediyesi yetkililerinin henüz bir çözüm bulamadığını belirten vatandaşlar, sağlık açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade ettiler.

 

 

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

 

Aylardır süren salgınların en büyük nedeninin içme suları olduğunu belirten vatandaşlar, son iki gündür etkili olan yağmurların durumu daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

 

 Çamurlu akan içme suyunun beraberinde hastalık getireceğini belirten halk, yetkililerin bu duruma duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ettiler.

Vatandaşlar, Muş Belediyesi yetkililerinin sorunun ciddiyetine varmak istemediğini savunarak, hastane acil servislerindeki hasta yoğunluğunu görmelerini tavsiye etti. İvedilikle şehir sularının çamur vaziyetten arındırılması için yetkililere acil koduyla çağrıda bulundular.

 

 

Muş Belediye yetkilileri ise  şehir şebekesinden akan içme suyu ile  ilgili çalşmaların yapıldığı ve çalışmalrın devam ettiğini belirtiler. 

Haber Sevda Balkaya

 

Resmi İlanlar