MUŞ Haber Girişi : 06 Eylül 2024 13:48

Muş'ta hiçbir öğrenci açıkta kalmadı

Muş'ta hiçbir öğrenci açıkta kalmadı
2024-2025 eğitim öğretim yılında Muş'ta üniversite eğitimi alacak binlerce öğrenciden yurtlara başvuru yapanların hiçbiri açıkta kalmadı

ALPARSLAN DİYARI- Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki öğrenci yurtları, yeni eğitim öğretim yılına tamamen hazır durumda. Binlerce öğrencinin barındığı Muş’taki öğrenci yurtları, sunduğu konforla öğrencilere adeta ev hissi veriyor. Aynı zamanda öğrencilerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği çeşitli kurslar ve aktivitelerle de gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlıyor.

 

Spor, müzik, sanat atölyelerine kadar birçok sosyal, kültürel ve sportif alanları içinde barındıran öğrenci yurtları, yalnızca barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için de fırsatlar sunuyor. Bu kapsamda, her yıl olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilerin ikinci evi olacak olan GSB yurtları, Muş'ta eğitim görecek öğrencilerden yoğun talep aldı. Tüm bu yoğunluğa rağmen yurt başvurusu yapan tüm öğrenciler yurtlara yerleştirildi.

 

"ANNE BABALAR RAHAT OLSUN, ÇOCUKLARI BURADA İKİNCİ EVLERİNDELER"

 

Muş'ta hiçbir öğrencinin barınma sorunu yaşamaması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirten Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilere en iyi hizmeti sunacaklarını belirtti. Taşdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Muş ilimize başvuru yapan tüm öğrencilerimiz yurtlara yerleştirildi. Üniversite hayatları boyunca yuva sıcaklığında öğrencilerimize hizmet verecek olan Muş GSB yurtlarımızda her şey öğrencilerimizin rahatı için dizayn edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak son yıllarda yurtlardaki konforu artırarak hizmet kalitemizi yükselttik. Gelmiş olduğumuz noktada öğrenciler bizleri tercih ediyorlar. Bu nedenle ilimizde hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmamakta ve özel öğrenci yurtlarının açılmasına da ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

Yurtlarımız 7/24 kamera sistemiyle izlenmekte, güvenlik tamamen kendi personelimiz tarafından sağlanmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz huzurlu ve güvenli bir ortamda olacaklar. Çocuklarını ilimize gönderen anne babalarımız da rahat olsunlar. Çocukları burada ikinci yuvalarında, en az kendi evlerindeki gibi rahat edebilecekler."

 

Müdür Taşdemir, açıklamasının devamında şunları ekledi:

 

"Biz, bünyemizde bulunan öğrenci yurtlarımızda ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimize güvenli ve konforlu barınma ihtiyacının yanında, kültür, sanat ve spor alanlarında da hizmet veriyoruz. Yurtlarımızda oluşturduğumuz alanlarda, öğrencilerimizin boş ve serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri olanaklar sağladık. Sosyal, kültürel, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunacak alanlarımızla yurtlarımızı nezih bir alana dönüştürdük. Yüksek konforla ağırlanacak olan öğrencilerimiz için her şeyi hazır hale getirmiş durumdayız.

 

Ayrıca üniversite yerleşkesinde yaptığımız genç ofis ve gençlik merkezinde düzenleyeceğimiz kültür sanat etkinlikleri ile sadece yurtlarımızda barınan öğrencilerimize değil, tüm üniversite öğrencilerine de hitap edeceğiz."

 

HABER TUNCAY ÇANGA

 

Resmi İlanlar