MUŞ Haber Girişi : 28 Kasım 2023 15:58

Muş’ta HBT, ‘Askıda Yemek’ kampanyasıyla onlarca öğrenciye umut oluyor

Muş’ta HBT, ‘Askıda Yemek’ kampanyasıyla onlarca öğrenciye umut oluyor
Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu(HBT), farklı bir çalışmayla üniversitedeki öğrencilere yardım elini uzatmakta.

ALPARSLAN DİYARI- Topluluk Askıda Yemek kampanyası başlatarak özellikle üniversitedeki ihtiyaç sahibi öğrenciler başta olmak üzere destek talebinde bulunan öğrencilere “Çorbada Senin de Tuzun Olsun” sloganıyla kendi aralarında başlattıkları kampanyayı genişleterek onlarca öğrenciye destek olmakta.

 

“KISA SÜREDE YAKLAŞIK 100 GÖNÜLLÜYE ULAŞILDI”

 

Kartlarına günlük 15 lira yükleyip yemek yiyemeyen birçok öğrencinin olduğunu belirten topluluk başkanı Yaren Sayan, ”Üniversitemizde okuyup öğle yemeklerini yemek için kartlarına yemek ücreti yükleyemeyen öğrencilerin olduğu bilgisi bize geldi. Bizler de hemen bunun çalışmasını başlattık. Gerek bize doğrudan ulaşan gerekse farklı birimlerden hocalarımız tarafından bizlere bilgileri ulaştırılan öğrencilerimize yönelik kendi aramızda yardım kampanyası başlattık. Kampanyamızı duyan başta üniversitemizdeki akademik ve idari personel olmak üzere dışardan da destekler gelmeye başlayınca hızlı bir şekilde ekim ayında tespit ettiğimiz 52 öğrencimizin kartlarına para yükledik. Daha sonra bu kampanyamızı duyan duyarlı birçok kişi destek olmaya başladı. İyi Kalpli Eller adıyla güzel çalışmalar yapan ve grubun koordinatörü Arzu Tavukçuoğlu bu kampanyamızı duyunca kendileri de destek olmak istediler. Ve kısa sürede yaklaşık 100 gönüllüye ulaşıldı, bu gönüllüler birer öğrenciye bir yıl boyunca her ay toplam yemek bedeli olan 300 lirayı öğrencilerin kartlarına yükleyeceklerinin sözünü verdi ve böylece bu ay gelen diğer desteklerle birlikte toplam 126 öğrencimizin kartına 300’er lira yüklemiş olduk. Amacımız bu kampanyayı sene sonuna kadar sürdürmek ve bunun yelpazesini de genişleterek daha fazla öğrenciye ulaşıp onların da faydalanmasına imkân sunmak. Bu kampanya sürecinde gördük ki kartlarına günlük 15 lira yükleyip yemek yiyemeyen birçok öğrencimiz var, kimi öğrencilerimizin kartlarındaki bakiyelerin eksilerde olduğunu, kimilerinin de uzun bir süredir yemekhanede yemek yiyemediklerini gördük. İmkânlarımız elverdikçe bu öğrencilerimizin yanında olacağız ve bugüne kadar bize bilgisi gelen bütün öğrencilerimize de destek olmaya çalıştık. Duyarlı vatandaşlara, hayırseverlere bir çağrıda bulunmak istiyorum Gelin çorbada sizin de tuzunuz olsun, dışarda bir öğün yemeğe verdiğiniz parayla bir ay boyunca bir öğrencinin yemek yemesine vesile olunuz!”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar