MUŞ Haber Girişi : 01 Kasım 2023 16:11

Muş’ta havalar soğudu, sobalar kuruldu: 3 ton odun ve 3 ton kömür yakıyoruz

Muş’ta havalar soğudu, sobalar kuruldu: 3 ton odun ve 3 ton kömür yakıyoruz
Muş’ta il genelinde Doğalgazın olmadığı alanlarda sobalar kurulmaya başlandı.Havaların soğumasıyla çay ocaklarına kurulan sobalarda pişirilen patates, mevsimin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.Kasım ayında kurulan sobalar yaklaşık 7 ay yakılıyor
Muş’ta havalar soğudu, sobalar kuruldu: 3 ton odun ve 3 ton kömür yakıyoruz

ALPARSLAN DİYARI- Sonbahar mevsiminin kendini iyice hissettirdiği Muş’ta, çay ocaklarında kurulan sobaların etrafını saran vatandaşlar közde patates ve çay eşliğinde sohbet edip güzel vakit geçiriyor. 

 

 


3 TON ODUN VE 3 TON KÖMÜR YAKIYORUZ


Havaların soğuması ile birlikte çay ocaklarında soba kurduklarını belirten işletme sahibi Yılmaz Alak, “Muş’ta yaşıyorum. Doğu Anadolu Bölgesi denilince hemen aklımıza kar-kış geliyor. Bizde bu bölgede yaşıyoruz ve hazırlığımızı erkenden yapıyoruz. Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği bugünlerde havalarda iyice soğudu. Bizde sobamızı kurduk. Son zamanlarda kurduğumuz sobalarda patates pişiriyoruz. Vatandaşlar tarafından da çokça tercih ediliyor. Patates özellikle soğuk algınlığına karşı çok iyi geliyor. Sobamız yaklaşık 7 ay kurulu kalıyor. 3 ton odun ve 3 ton kömür yakıyoruz. Muşspor bu sene çok iyi performans sergiliyor. Soba etrafındaki sohbetlerimizin bu sene ki konusu Muşspor olacak” dedi.

 

 

 

 

SOBANIN ETRAFINDA TOPLANIYORUZ”

 

Çay ocağında yanan sobanın etrafında közde patates yediğini ifade eden vatandaşlar ise, “Sonbahar soğukları geldi. Havalar gündüz iyi ama geceleri çok soğuk oluyor. Sobalar bugün itibari ile kuruldu. Bizlerde bu sobaların etrafında ısınıyoruz, patates pişirip yiyoruz. Közde patates çok lezzetli ve çok faydalıdır. Sobanın etrafında toplanıyoruz. Evlerimizdeki doğalgaz sıcaklığından fazla tat alamıyoruz. Sobaların ısısı bize ayrı bir zevk veriyor. O yüzden akşamları genelde buraya gelip sobanın etrafında oturuyoruz. Burada hem ısınıyoruz hem de bolca sohbet edip eski günleri yad ediyoruz” diyerek soba sıcaklığının tarifsiz olduğunu dile getirdiler.

 

HABER: HARUN SEÇKİN 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar