MUŞ Haber Girişi : 23 Ekim 2023 09:23

Muş’ta hasat zamanı traktörlere dikkat! Trafikte tehlike saçıyorlar…

Muş’ta hasat zamanı traktörlere dikkat! Trafikte tehlike saçıyorlar…
Muş’ta hasat mevsimi ile birlikte aşırı yüklenen ve çift römorkla yük taşıyan traktörler kazalara davetiye çıkarıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte şehirlerarası yollarda sıkça görülen traktörler adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Özellikle Muş’ta şeker pancarı haşatının bitmesi ile Şekerpancarlarını fabrikaya teslim eden çiftçiler, çift römork ve aşırı yüklerden dolayı trafiği tehlikeye düşürüyor. 

 

 

 

 

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYORLAR!

 

Yaz mevsiminin bitmesiyle hasatını yapan çiftçiler, ürünlerini pazara taşırken trafiği de büyük derecede sıkıntıya sokuyor. Bugünlerde şehirlerarası trafikte sıklıkla rastlanan traktörler trafiği büyük sıkıntıya uğratıyor. Çift römork ve aşırı yükten dolayı traktörler, ana yollarda kazalara davetiye çıkarıyor. Traktörlerin yanı sıra yollarda ağır aksak seyreden ve oldukça geniş olan biçerdöverler de, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Hasat mevsiminde şehirlerarası yolların oldukça tehlikeli olduğu Muş'ta çiftçilerin duyarlı olmaları gerektiğini söyleyen sürücüler, “Traktörlerin aşırı yüklenmesi sebebi ile trafik büyük ölçüde aksatılıyor. Bunlar da kazalara davetiye çıkarıyorlar” dedi.

 

 

 

 

“KURALLARA UYULMASI GEREKİYOR”

 

Sürücüler, özellikle hasat mevsiminde yollarda denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Traktör sürücüleri aşırı yükleme yapmamaları ve traktörlerinin arkasına reflektör takmaları gerekiyor. Özellikle gece arkasında reflektör olmayantraktörler, fark edilmemekte ve kazalara sebebiyet verilmektedir. Daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Traktör sürücüleri araçlarına çok fazla şeker pancarı yükleyince neredeyse yolun tamamını kapatıyor. Bu kabul edilemez. Kurallara uyulması gerekiyor. Trafik denetimleri bu mevsimde daha çok arttırılmalı.”

 

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı belli oldu:TÜİK verileri açıkladı

 

HABER:  KADER AKÇİL

 

 

 

 

Resmi İlanlar