MUŞHaber Girişi : 13 Ekim 2023 10:46

Muş’ta hasadı bitti, kilometrelerce kuyruk oluştu: Günlerce bekliyorlar!

Muş’ta hasadı bitti, kilometrelerce kuyruk oluştu: Günlerce bekliyorlar!
Muş’un Malazgirt ilçesinde çiftçiler, hasat ettikleri pancarları tartmak ve fabrikalara teslim etmek için kantarların yolunu tuttu

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçesine tartım işlemi için gelen çiftçiler, ürünlerini satabilmek için kantar önünde 5 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturup, günlerce beklediler. 

 

 

 


Muş’un Malazgirt ilçesinde şeker pancarı hasadında sona yaklaşıldı. Hasat ettikleri pancarları tartmak ve fabrikalara teslim etmek için kantarların yolunu tutan çiftçiler, 5 kilometreye yaklaşan kuyruk oluşturup, saatlerce hatta günler beklemek zorunda kaldılar. 

 

 

 

 

“BURADA ÇOK MAĞDUR OLUYORUZ”

 

Sabahın erken saatlerinde beklemeye başladığını belirten çiftçiler, “Sabah erkenden buraya geliyoruz. Günlerdir burada bekliyoruz. İçeri girdiğimizde de palette bekliyoruz. 5 kilometre uzunluğunda kuyruk var. Paletler doğru çalışmadığı için insanlar burada mağdur oluyor.” dedi.  

 

 

 

 

TEKNİK ARIZA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

 

Uzun kuyruğa işletmede yaşanan bazı teknik problemlerin neden olduğu ileri sürüldü. 

 

 

 

 

ŞEKER PANCARI NE KADAR? 

 

Kota tamamlama pirimi dahil, 2023 şeker pancarı alım fiyatı ton başına 1855 lira olarak açıklandı. 

 

 

 

 

ŞEKER PANCARI NE İŞE YARAR?

 

Şeker pancarı, ılıman iklimlerde yetişir. Ekim ayında ekilen şeker pancarı, ilkbaharda çiçek açar ve sonbaharda hasat edilir.  Şeker pancarı, çeşitli şekillerde işlenerek şeker, alkol, yem ve nişasta elde edilir. Şeker, şeker pancarının ana ürünüdür. Şeker pancarı, dünyanın şeker üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşılamaktadır.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

Resmi İlanlar