MUŞ Haber Girişi : 30 Aralık 2023 16:46

Muş’ta gıda işletmeleri didik didik incelendi!

Muş’ta gıda işletmeleri didik didik incelendi!
Muş’ta toplu tüketim ve satış yerlerinde denetim yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, yılbaşı öncesi denetimlerini artırdı. Toplu tüketim ve satış yerlerine başlatılan denetimler yılbaşına kadar devam edecek.

ALPARSLAN DİYARI- Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yılbaşı öncesi alışverişi yapılan ve yılbaşında çok tüketilen; kuruyemiş, unlu mamuller, beyaz et ve içecek, üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı denetim programına başladıklarını açıklamıştı.

 

 

 

 

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler sahaya indi. Ekipler, denetimler kapsamında, marketlerde yılbaşında satışı artan ürün reyonlarından numune aldı. 

 

 

 

Muş’taki denetimlere İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün’de katıldı. Gün, yıl boyu süren gıda denetimleri yanında sektör ve ürün bazlı denetimlerini de gerçekleştirdiklerini ve denetimlerin yılsonuna kadar süreceğini söyledi.

 

 

 


İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, “Tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. Özellikle yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan her türlü içecek, kuru yemiş, kanatlı et, şekerleme, pastacılık ürünleri ve benzeri gibi faaliyet gösteren gıda işletmelerinin denetimleri devam ediyor” dedi.

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, şöyle konuştu: 

 


“Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması için ilimizde faaliyet gösteren, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten, satan iş yerleri ile toplu tüketim yerlerinin resmi kontrol ve denetimleri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun verdiği yetkiyle resmi kontrol görevlilerimizce yürütülmektedir. Bakanlığımızın talimatı üzerine yılbaşı denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kurum olarak vatandaşlarımızın yılbaşı sürecini sağlıklı ve huzurlu geçirmeleri için ilimiz genelinde yılbaşı öncesi artan risk durumuna göre kontrol ve denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Özellikle yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan her türlü içecekler, kuru yemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri ve benzeri gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik 'yılbaşına hazırlık denetimlerimiz' hız kesmeden devam ediyor. Toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Muş halkına sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde bir yıl geçirmelerini dileriz.”

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Resmi İlanlar