GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2024 09:37

Muş’ta Gaziler Gününe anlamlı kutlama: Kahramanlara minnet!

Muş’ta Gaziler Gününe anlamlı kutlama: Kahramanlara minnet!
Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları ve Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Muş Şube Başkanı Gökmen Taylan, Gaziler Günü dolayısıyla anlamlı bir açıklama yaptı

ALPARSLAN DİYARI- Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında konuşan Gökmen Taylan, Türkiye'nin her karış toprağında, vatanın korunması için en zor koşullarda bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerin önemine dikkat çekti. Taylan, “Gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir" ifadelerini kullandı.

 

 

“GAZİLİK BÜYÜK BİR ONUR VE GURUR KAYNAĞIDIR”

 

Açıklamasında gaziliğin ve şehitliğin Türk milletinin tarihinde büyük bir onur kaynağı olduğunu belirten Taylan, Türk milletinin şehitlik ve gazilik mertebesine her zaman değer verdiğini söyledi. “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır” diye konuştu.

 

 

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’NÜN ÖNEMİ

 

Gökmen Taylan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Gazi" unvanı verilmesinin bu özel günün anlam ve önemini daha da pekiştirdiğini vurguladı. Taylan, bu önemli günün gazilere duyulan saygının bir göstergesi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği günün yıl dönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.”

 

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ, EN KIYMETLİ EMANETLERİMİZDİR”

 

Taylan, gazilerin ve şehit yakınlarının devlete ve millete emanet olduğunu belirtti. Devletin her türlü imkanla gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olduğunu ifade eden Taylan, “Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, her zaman onların yanındadır” dedi.

 

GENÇ NESİLLERE KAHRAMANLIK DERSİ

 

Açıklamasının sonunda, genç nesillere şehitlik ve gazilik ruhunu aşılamanın önemine vurgu yapan Gökmen Taylan, Türk milletinin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıkların gençlere iyi anlatılması gerektiğini söyledi. “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde verilen mücadeleyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz” diye konuştu.

 

TAYLAN'DAN ŞÜKRAN MESAJI

 

Gökmen Taylan, açıklamasını Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi ise şükranla andığını ifade ederek bitirdi. "Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

 

Gaziler Günü etkinlikleri, Muş genelinde çeşitli programlarla anılmaya devam ediyor.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

FOTO: SOSYAL MEDYA

Resmi İlanlar