EKONOMİ Haber Girişi : 13 Mart 2024 13:35

Muş’ta et fiyatlarına zam yağmuru! Serbest piyasa et fiyatlarını uçurdu

Muş’ta et fiyatlarına zam yağmuru! Serbest piyasa et fiyatlarını uçurdu
Muş’ta Ramazan ayının gelmesi ile etin kilosu 600 TL’ye çıkarken, dar gelirli ailelerin evine giren et miktarı ise düşüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Hem büyükbaş hem küçükbaş hayvan sayısının azalması et üretiminde yetersizliğe neden oluyor. Son aylarda et fiyatlarına gelen zamlar dikkat çekiyor. Muş’ta Ramazan ayında etiketlerde de sessiz yükseliş başladı.

 

 

 

 


Hayvancılıkta önde gelen iller arasında olan Muş’ta Ramazan ayında Kırmızı et fiyatları cep yakıyor. Bir ay öncesinde 360 liraya satılan dana etinin kilosu 520 TL, kemikli etin fiyatı ise 480 TL’ye çıktı.

 

 


Eskiden kalabalık hanelere ortalama 12- 15 kilo et qirerken son zamanlarda hanelere giren et miktarı düştü. Bazı haberler ise et bile alamıyor. 

 

 

Beyaz ette ise durum farksız değil. Tavuk göğüs 180 lira, kanadın kilosu 150, tüm piliçin kilosu ise 85 liradan satılıyor. Geçim sıkıntısı nedeniyle et almakta güçlük çektiklerini belirten vatandaşlar, Ramazan ayında et alamayacak duruma geldiklerini belirtiyorlar.

 

 

 

 

 

MUŞ’TA ET FİYATLARI:

 

 

Küçükbaş Kemikli: 400 TL


Küçükbaş Kemiksiz: 460 TL


Büyükbaş Kemikli: 460 TL


Büyükbaş Kemiksiz: 520 TL

 

 

 

 

 

MUŞ’TA ET FİYATLARI NEDEN YÜKSEK?

 

 

Ülkemizde kırmızı et fiyatlarında son dönemde meydana gelen fiyat artışlarının rekabet karşıtı eylemlerden ziyade, besicilik sektöründe ve sektörün gelişiminde karşılaşılan yapısal sorunlardan ve maliyet artışlarından kaynakladığını bildirildi. 

 

 


Fiyat artışının temel nedeni artan maliyetler, yem hammaddelerinde dışa bağımlılık ve ithalat politikası.

 

 

 

 

 

ETİN İNSAN VÜCUDUNA FAYDALARI?

 

 

Sağlıklı Yaşam. Demir, çinko ve protein açısından oldukça zengin olan kırmızı etin kansızlık, anemi gibi sağlık sorunları yaşayanların tüketmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kırmızı et, çoğu hastalığa karşı koruyucu etkilere sahip olmasıyla da bilinir. Kırmızı et kreatin, B6, B12 ve D vitaminlerini içerir.

 

 

 

 

 

ETİN İNSAN BESLENMESİNDEKİ ÖNEMİ?

 

 

Et ve et ürünleri; Tiamin, Riboflavin, Niasin, Biotin, B6, B12, Pantotenik asit, Folasin gibi B kompleks vitaminler için önemli bir kaynaktır. Ayrıca Demir, Çinko, Manganez için de mükemmel bir gıdadır. Çinko ve demir eksikliğinin giderilmesinde önemli rol oynamaktadır.

 

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 15 Mart 2024 05:05

    Keyfi artış ve vicdansizliktan başka bişey degil 3 5 tüccar piyasayı belirliyor denetim de olmayınca sonuç bu

  • Murat Aksoy 14 Mart 2024 16:40

    Et fiyatları yükselmiyor esnaf şerefsizleşiyor, dünyanın hiçbir yerinde ben bizim esnaflar gibi sömürgeci esnaf görmedim bunlar benim nezdimde birer vatan hainidir millet 1 hafta et almasın bakın nasıl fiyatlar iniyor