MUŞ Haber Girişi : 07 Aralık 2023 14:18

Muş’ta Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları devam ediyor! 

Muş’ta Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları devam ediyor! 
Muş Çalışma ve Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceğini duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından kendi işini kurmak isteyen engelliler hibe desteği proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapmaları gerekmekte olduğunu açıkladı.

 


Proje başvurularına yönelik açıklamalarda bulunan İŞKUR Müdürü Mehmet Emin Taylan, 2024/1.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığını, engelli hibe başvuruları için 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılabileceğini belirtti. Taylan, “Kurumumuzun hizmetlerinden olan ve her yıl arttırarak devam eden desteklerimizden engelli ve eski hükümlü desteğimiz yılda 2 defa verilmekte olup ilkbahar da alınan projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulundan geçtikten sonra Genel Müdürlüğümüze onaylanmak üzere gönderilmiş olup onaylanan proje sahiplerine proje durumuna göre destekleri verilmiştir. Yılın ikinci dönem proje kabullerimiz 14 Ekim tarihinde başlamış olup 15 Aralık tarihinde bitecektir. Kendi işini kurmak isteyen veya şartlarının müsait olması durumunda büyükbaş hayvan bakabilecek engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın süresi içinde kurumumuza projelerini sunmaları gerekmektedir. Söz konusu faaliyetler kurumumuz çalışmaların sadece bir tanesidir. İŞKUR olarak işverene, işsize, öğrenciye ve çalışana mevzuatlarımız dâhilinde hizmet etmekteyiz” dedi.

 


Uygun görülen proje sahibi kendi işini kurmak isteyen engellilere 150 bin ve eski hükümlülere 110 bin TL’ye kadar destek sağlanacağını dile getiren Taylan şu ifadeleri kullandı, “Kurs ve işe uyum projelerinde komisyonun uygun gördüğü oranda mali destek sağlanacaktır. Kendi işini kurmak isteyen engelliler hibe desteği proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapmaları gerekmektedir. Proje başvurularında istenen tüm bilgi ve belgelere eksiksiz ve doğru olarak yer verilmesi gerekmektedir.”

 


Taylan desteklenecek projeleri şöyle sıraladı, “Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler. Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler. Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler. Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler. Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler. Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.”

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

Resmi İlanlar