VARTO Haber Girişi : 21 Kasım 2023 11:02

Muş'ta el değmemiş doğasıyla öne çıkan Kunav Mağarası ziyaretçilerini bekliyor

Muş'ta el değmemiş doğasıyla öne çıkan Kunav Mağarası ziyaretçilerini bekliyor
Muş'ta bulunan Kunav Mağarası, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini bekliyor. Doğal köprü ve sarkıtlardan oluşan mağaranın turizme kazandırılması hedefleniyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un Varto İlçesinde doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Kunav Mağarası, doğa tutkunlarını ağırlıyor.  Kayadelen Köyü yakınlarında yer alan ve ilk çağlarda yerleşim yeri olarak da kullanıldığı belirtilen Kunav Mağarası, ziyaretçilerini bekliyor.

 

 


Doğal köprü ve sarkıtlar bulunan, 3 kilometre uzunluğundaki iki katlı mağara, el değmemiş doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. İçinden geçen dere ile ziyaretçilerini bekleyen mağara, turizme kazandırılması hedefleniyor.

 

 

"KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR YER"

 

Doğa Tutkunları, “Terör olaylarının bitmesi ile bölgede tabiat güzellikleri ortaya çıkmaya başladı. Varto ilçemizde bulunan mağara farklı kollara ayrılıp onlarca odaların olduğu heyecan verici ve keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Burada gerekli tanıtımlar yapılırsa turizme kazandırılır. Şunu öğrendik ki, huzurun olduğu yerde güzel şeyler de ortaya çıkıyor. Terör olaylarının bitmesiyle ilimizde doğal güzellikler ortaya çıkmaya başladı ve güzellikle anılıyoruz. İlimizde keşfedilecek o kadar güzel yerler var ki herkesin buraya gelmesini istiyoruz" diyerek bölgedeki güzelliklerin keşfedilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istediler. 

 

 

 

"DOĞAL VE TABİAT VARLIĞI OLARAK KORUMA ALTINA ALINMASI GEREKEN YERLERDEN BİRİ"

 

Doğu Anadolu coğrafyasında yaygın şekilde görülmeyen mağaralardan biri olduğunu söyleyen doğa tutkunları, yer yapısı olarak volkanik şekiller ve kayaçların etkin olduğu mağaranın, tabiat varlıklarından biri olduğunu ifade ettiler. 

 


Doğa tutkunları, "Kunav Mağarası doğal tünellerin, doğal köprülerin, travertenlerin oluştuğu ve devam ettiği bir mağara. Aynı zamanda mağaranın giriş kısmında derin bir kanyon da yer alıyor. Kanyonlarla birlikte suyun çıktığı ve 'düden' olarak ifade edebileceğimiz bir yapı da var. Doğal ve tabiat varlığı olarak koruma altına alınması gereken yerlerden biri. Burası süreç içerisinde turizme açılırsa bölgede büyük bir canlılık olacağına inanıyoruz. Mağara, içerisinde iki büyük salon, galeriler ve tünellerin bulunduğu büyük bir yapı." diyerek yetkililerden mağaranın koruma altına alınmasını istediler.

 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

Resmi İlanlar