MUŞ Haber Girişi : 27 Temmuz 2023 00:09

Muş’ta ekmek krizi büyüyor! Fırıncılar zam bekliyor

Muş’ta ekmek krizi büyüyor! Fırıncılar zam bekliyor

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta 2 gündür ekmek çıkartmama eylemi yapan fırınlar rayiç bedelinin belirlenmesini istiyor. Rayiç bedelinin ne zaman belirleneceği ise belirsizliğini koruyor.


Muşlu fırıncılar zararına çalıştıklarını iddia ederek, Muş genelinde Çarşamba gününden itibaren aldıkları karar ile pide ekmeği ve lavaş ekmeği çıkarılmayacağını açıklamışlardı. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak isteyen Muşlu fırıncılar; “Muş geneli (dün) çarşamba günü fırıncıların aldığı karar ile pide ekmeği ve lavaş ekmeği çıkarılmayacak! sadece somun ekmeği çıkacak.  Gündüz saat 14'den sonra ekmek çıkmayacak. Rayiç alana kadar ekmek çıkarmayacağız” diyerek  ekmeğe zam istemişlerdi.

 

ASYA: UZLAŞI SAĞLANMALI

 

Muş’ta fırıncıların eylemi devam ederken konuyla ilgili Alparslandiyari.com’a konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, rayiç bedelinin esnaf odası tarafından belirleneceği ifade ederek halkın ve esnafın mağdur olmayacağı bir fiyat üzerinde uzlaşı sağlanması gerektiği kaydetti. Haber: Emrullah Özbey 

Muş'ta 2 gündür ekmek krizi var. Fırıncılar ekmek çıkartmama eylemi yaparken fiyatların kendilerini kurtarmadığını ifade ettiler.
Resmi İlanlar