MUŞ Haber Girişi : 07 Şubat 2024 14:40

Muş’ta ekmek davası için çatılara çıkıyorlar! 

Muş’ta ekmek davası için çatılara çıkıyorlar! 
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle çatılarda biriken yaklaşık 20 santimetre kalınlığındaki kar kütleleri, işçilerin tehlikeli çalışmasıyla temizleniyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Merkezde aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, bazıları da kardan para kazanmaya çalışıyor. Sırtlarına bağladıkları halatlarla yaşama tutunmaya çalışan işçiler, evlerine ekmek götürebilmek için tehlikeyi göze alarak çalışıyorlar. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santimetreye ulaştığı Muş’ta, ev ve işyeri çatılarının karını temizleyerek çalışma fırsatı bulan vatandaşlar, kısa süreliğine de olsa iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

 

 

 

Kentte etkili olan kar yağışının ardından çatılarda kar temizleyen işçiler, kısa süreliğine de olsa iş imkanı bulduklarını söyledi.

 

 

 

 

Çatıların karını temizleyerek ekmek parası kazandıklarını ifade eden işçiler, "Kar bizim için geçim kaynağı. Burası kış memleketi. Kışın iş olmaz. Bacaların, çatıların karını temizliyoruz. Çatıların büyüklüğüne göre para alıyoruz. Bu yıl çok fazla kar yağmadığı için işimiz yok” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Çatılardaki karı temizleyerek eve ekmek götürmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden vatandaşlar, kar yağışının bazıları için olumsuz bir durumken, kendileri için ekmek kapısı olduğunu vurguladı.

 

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

Resmi İlanlar