MUŞ Haber Girişi : 09 Ocak 2024 20:22

Muş’ta dolmuş şoförleri eylem yaptı, yol kapattı! 

Muş’ta dolmuş şoförleri eylem yaptı, yol kapattı! 
Muş’ta dolmuş şoförleri, yolcularını diğer hatlardaki dolmuşların aldığını ileri sürerek yol kapatma eylemi yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta Şehir içi taşımacılığı yapan minibüs sahipleri, üniversite hattında çalışan yolcu otobüslerinin kendi güzergahlarında çalıştırılmasına yönelik Muş Belediyesi’nin aldığı karara tepki gösterdi.

 

 

 

 

Uzun araç kuyruğunun oluştuğu caddeye gelen polis ekipleri, dolmuş sürücülerini ikna ederek yolu yeniden trafiğe açtı. 

 

 

 

 

 


Şehir İçi Dolmuşçular, daha sonra Muş şoförler cemiyetine gitti.  Dolmuşçular, “2014 yılında minibüslerde kartlı sisteme geçildi. 2015 yılından bu yana şehir içi taşımacılığı problemsiz bir şekilde yürütüyoruz. Bugün ise üniversite güzergâhında çalışan kiralık otobüsleri bizim hattımıza dahil ettiler. 125 üye olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu işin sekteye uğramaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Üniversite hattında çalışan otobüslerin, kendi güzergahında çalışmasını istemediklerini ifade eden dolmuşçular şöyle konuştu, "Belediyenin aldığı karar haksız bir karardır. Kooperatif olarak herhangi bir olumsuzluk yaşatmak istemiyoruz. Muş Belediyesi, önümüze set çekiyor. Bu işi yapmamız engelliyor. Güzergahlarda problem yaşıyoruz. Belediyenin aldığı karar sistemimiz bozuyor. Defalarca görüşmemize rağmen kimse bizi dinlemedi."

 

 

 

 

 

 

Dolmuşçularla görüşüp sorunlarını dinleyen Muş şoförler Cemiyeti Genel Sekreteri Naim Asan ise, “Muş İlinde her kesimin takdirini kazanan Valimiz Avni Çakır beyle görüşüp durumu anlatacağım. Vali şu an il dışında ve sorununuzu dinlemeden böyle bir eylem yapmanız doğru değil. Sorunları sayın valimize aktaracağız” diye konuştu.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar