MUŞ Haber Girişi : 20 Mayıs 2024 16:58

Muş'ta doğaseverler Çar Çayı Şelalesi'ni gezdi

Muş'ta doğaseverler Çar Çayı Şelalesi'ni gezdi
Muş Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği üyesi gençler, Çar Çayı Şelalesi'nin aktığı bölgeyi gezdi.

ALPARSLAN DİYARI- Etkinlik kapsamında Ulu Cami önünde bir araya gelen, aralarında üniversite öğrencileri ve memurların da bulunduğu doğaseverler, Çar Çayı Şelalesi'nin bulunduğu bölgeye gitti. Burada doğayla iç içe zaman geçiren katılımcılar, daha sonra bölgede doğa yürüyüşü yaptı, tarihi mekânları dolaştı.

 

 

Kültür Sanat Spor ve Doğa Derneği Başkanı Ufuk Bayrak, gazetecilere, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Sultan Alparslan'ın diyarı Muş'un güzelliklerini gezdiklerini belirtti.

 


KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

 

Dernek olarak kentin kültürel değerlerini tanıtmak için çalışma yürüttüklerini söyleyen Bayrak, "İlimizin doğasını, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaya, iç ve dış turizm dinamiklerini hareketlendirmeye çalışıyoruz. Halkın doğa ile hemhal olmasını sağlamaya, doğa sevgisini ve bilincini geliştirmeye yönelik geziler düzenliyoruz." dedi.

 

 

 

Gezi kapsamında Çar Çayı Şelalesi, Kurtik Dağı ve bağları gezdiklerini anlatan Bayrak, "Bugün birçok tarihi yapının bulunduğu Kale Mahallesi bölgesindeki gezimizde, katılımcılara bu yapılar hakkında bilgilendirmeler yaptık. Muş üzümü başta olmak üzere bir çok meyve ve sebze çeşidinin yetiştirildiği Mehmetcan, İncebel ve Mongok bağlarında yürüyüş yaptık." diye konuştu.

 


KAYNAK: AA
 

Resmi İlanlar