GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2023 17:32

Muş'ta deneme amaçlı ekilen lavantadan iyi verim elde edildi

Muş'ta deneme amaçlı ekilen lavantadan iyi verim elde edildi
Gerek güzel kokusu, gerekse görüntüsü ile dikkat çeken lavanta, Muş'ta yagınlaşacak. Muş'ta ekilecek lavantalar vatandaşları da ekonomik açıdan sevindiriyor.
Muş'ta deneme amaçlı ekilen lavantadan iyi verim elde edildi

Kurumun bahçesine deneme amaçlı ektikleri lavantalardan iyi bir verim elde ettiklerini ifade eden Muş Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Gün, "Önümüzdeki yıl Muş’ta 5 lavanta bahçesini kuracağız" dedi.

 

Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri tarafından kurumun bahçesine deneme ekimi yapılan lavantaların hasadı yapıldı. 2022 yılında kurum personeli tarafından ekimi yapılan lavantalar yine kurum personelleri tarafından hasat edildi.

 

Personelleri ile birlikte hasada katılan Müdür Gün, denemek için ektikleri lavantalardan yüksek verim aldıklarını ifade ederek, "2022 yılında tıbbi aromatik bitkiler içerisinde bulunan lavantanın ilimizde nasıl bir sonuç vereceğini görmek il müdürlüğümüz bahçesinde küçük bir alanda deneme çalışması yapıldı.

 

İlk yılında olmasına rağmen sanki 3'üncü yılıymış gibi verim elde ettik. Şu an bunun hasadını gerçekleştiriyoruz. Kurum personellerimiz kendi imkanları ile diktikleri lavantaları yine kendileri hasat etti. Önümüzdeki yılda ilimizde 5 tane lavanta bahçesi kurarak ekimini gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Resmi İlanlar