MUŞ Haber Girişi : 28 Ekim 2023 20:40

Muş’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı yürüyüşü düzenlendi

Muş’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı yürüyüşü düzenlendi
Muş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları kapsamında yüzlerce öğrenci ve vatandaşın katılımıyla 'Cumhuriyetin 100. Yılı Yürüyüşü' düzenlendi.
Muş’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı yürüyüşü düzenlendi

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valiliği koordinasyonunda "Fener Alayı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşte, 100 metrelik dev Türk bayrağı kortej eşliğinde taşındı. Muş Valiliği Mehteran takımı ve fener alayı da yürüyüşe eşlik etti.

 

 

Muş Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi, Türk Bayrağı ve meşalelerle İstasyon Caddesi'nden eski Valilik önüne kadar yürüdü.

 

 

Burada Mehter takımının gösterisinin ardından Vali Çakır, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100’üncü yılını büyük bir coşku ve gururla kutlayacaklarını söyledi.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık süreç içerisinde birçok zorluklardan geçtiğini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

 

"Çok şükür ülkemizin bu gün geldiği noktada dünyada her zaman için mazlumların bir dayanağı olmuş ve zalimlerin her zaman karşısında olmuştur. Ülkemiz sanayiden teknolojiye ve spordan bilime her alanda gelişmesini büyük bir coşku ile ilerletmiş. İnşallah yarından sonra başlayacağımız Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında hep beraber her alanda dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi olacağız. Bunun için var olan birlik ve beraberliğimizin devamı, bunun yanında her zaman için vatandaşlarımızın çalışması gerekiyor. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyorum."

 

 

Yürüyüşe, Vali Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Vali yardımcıları, kurum amirleri, gençlik liderler, sporcular, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

Resmi İlanlar