BULANIK Haber Girişi : 01 Temmuz 2023 16:48

Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı

Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı
Muş’un verimli topraklarına sahip Bulanık Gülçimen’de ot biçme sezonu başladı. 
Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı



Muş’ta çiftçilerin ot biçme mesaisi başladı. Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında ot biçen çiftçiler, böylece hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını çıkarıyor. 

 


 

Bulanık ilçesine bağlı Gülçimen köyünde erken saatlerde meralara çıkan çiftçiler, akşam saatlerine kadar çalışmalarını sürdürüyor. Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında ot biçen çiftçiler, böylece hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını çıkarıyor. Bir taraftan ot biçen çitçiler, diğer taraftan da biçtikleri otları balya yaparak, yükledikleri traktörlerle köylerine taşıyor. Yağışlardan dolayı otların oldukça fazla olduğunu ifade eden Yasin Yılmaz, “Yaklaşık 15 gündür tırpan biçiyoruz. Bu yıl yağışlardan dolayı otlarımız gayet iyi. Bu yıl verim oldukça iyi” dedi.

 

 

BABA MESLEĞİ ÇİFTÇİLİK 

 

Sıcak havaya aldırış etmeden güneş altında ot biçen Yasin Yılmaz, “Ben yeğenlerim Fırat ve Caner’e baba mesleğimiz olan çiftçiliği öğretmeye çalışıyorum. Babam bizlere, biz de çocuklarımıza öğretiyoruz. Yeni nesillere eski meslekleri öğretmek hem bizim için hem de onların gelecekleri için iyi bir şey. İleride okuyup okumayacakları ya da bir meslek edinebilecekleri belli değil, bari ellerinde bir baba mesleği kalsın istiyorum” diye konuştu. 

 

 

SAMAN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

 

Bu yıl Yağışlardan dolayı ot mahsulünün çok iyi olduğunu ifade eden Yasin Yılmaz, “Bu yıl yağmur çok yağdı ve çok bereketli bir yıl oldu. Otların boyu bizim boyumuzu geçti. Tahminimce memleketimizde bu kadar ot bereketi yaşanırken saman fiyatları da geçen yıllara göre daha ucuz olur” tahmininde bulundu.

 

 

 

Resmi İlanlar