MUŞ Haber Girişi : 18 Mart 2024 13:16

Muş'ta Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde şehitler anıldı

Muş'ta Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde şehitler anıldı
Muş'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI-Muş Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 

 

 

Muş Valisi Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam ve protokol üyeleri şehitlerin mezarına karanfil bırakarak dua etti.

 

 

Muş TOBB Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Öğretmenevi konferans salonunda, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı" düzenlendi.

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından programda, öğrenciler tarafından şiirler okudu ve oratoryo gösterisi yapıldı. Tarihin seyrini değiştiren Seyit Onbaşı canlandırıldı.

 

 

 

 

 

Törende konuşan Vali Çakır, "1915 yılında yedi düvelin birleştiği ve ülkemizi işgal planları içerisinde olan düşman ordusu, Çanakkale önlerine geldi. O gün tarihte eşine az rastlanılan bir kahramanlık destanı yazıldı. Dünyanın en güçlü deniz kuvvetlerine karşı muhteşem bir zafer kazandı. Çanakkale aslında içinde barındırdığı ruhaniyetiyle önemli bir şehir. Bizlere düşen bu vatanı laikiyle korumak, yüceltmek, bizden sonra güçlü birlik ve beraberliğin en üst seviyede olacak şekilde teslim etmektir." dedi.

 

 

Törene, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, vali yardımcıları, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar