SAĞLIK Haber Girişi : 23 Ağustos 2024 08:38

Muş’ta bulaşıcı hastalıklarla mücadele için sağlık personeline eğitim verildi

Muş’ta bulaşıcı hastalıklarla mücadele için sağlık personeline eğitim verildi
Muş Halk Sağlığı Başkanlığı, bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hastanelerin ve sahadaki sağlık personelinin yetkinliğini artırmak amacıyla kapsamlı bir hizmet içi eğitim düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI-Devlet Hastaneleri Sürveyans Sorumluları, İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar birimi personeline yönelik gerçekleştirilen eğitimde, "Bulaşıcı Hastalıkların Önemi, Hastanelerde ve Sahada Vakaların ve Olayların Yönetimi" başlığı altında kritik bilgiler paylaşıldı.

 

 

Eğitimde, bulaşıcı hastalıkların erken tespiti, yayılımının önlenmesi ve etkili müdahale yöntemleri üzerinde durulurken, sahada ve hastanelerde karşılaşılan vakalara yönelik en güncel yaklaşımlar da tartışıldı. Katılımcılar, bu eğitimle birlikte bulaşıcı hastalıklarla mücadelede daha etkin ve bilinçli adımlar atmak için gerekli bilgi donanımını kazanmış oldu.

 

 

Bu tür eğitimlerin, halk sağlığını koruma ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engelleme açısından hayati öneme sahip olduğu bir kez daha vurgulandı.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

RESİMLER: MUŞ İL SAĞLIK(X)

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar