SAĞLIK Haber Girişi : 06 Temmuz 2024 09:39

Muş'ta bir ilk! Bu branşta hiç doktor yoktu.. İlk defa atanacak

Muş'ta bir ilk! Bu branşta hiç doktor yoktu.. İlk defa atanacak
Muş tarihinde bir ilk yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Muş’a ilk kez bir Algoloji (Ağrı Bilimi) Uzmanı atanacak.

ALPARSLAN DİYARI-Bu atama, Muş'ta kronik ve şiddetli ağrıların tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor.

 

AĞRI BİLİMİNDE UZMANLIK

 

Algoloji, her türlü kronik ağrının yanı sıra sebebi bulunamayan şiddetli ağrıların tanı ve tedavisiyle ilgilenen bir tıp dalıdır. Bu bölüm, kanser ağrıları, nevraljiler, kas-iskelet sistemi ağrıları, boyun ağrıları, omuz-kol ağrıları, sırt ağrıları, bel-bacak ağrıları, damar tıkanıklığına bağlı ağrılar ve nedeni belirlenemeyen ağrıların tedavisinde büyük bir rol oynar.

 

TEDAVİ İMKANLARI GENİŞLİYOR

 

Muş’a atanan Algoloji Uzmanı, ilimizde bu tür ağrıların daha kapsamlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesini sağlayacaktır. Bu, özellikle kronik ağrı çeken hastalar için büyük bir umut kaynağıdır. Hastalar artık farklı illere gitmek zorunda kalmadan, kendi şehirlerinde gerekli tedaviye ulaşabilecekler.

 

SAĞLIK HİZMETLERİNDE YENİ BİR DÖNEM

 

Bu önemli gelişme ile ilgili konuşan yetkililer, “Algoloji Uzmanı’nın atanması, Muş’ta sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak ve hastalarımızın yaşam kalitesini yükseltecektir. Kronik ağrılarla mücadele eden hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bu atama büyük bir adım” dediler.

 

HALKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET

 

Muş halkı da bu atamadan büyük memnuniyet duydu. Kronik ağrılarla mücadele eden birçok vatandaş, uzman doktorun atanması ile birlikte tedavi imkanlarının genişlemesinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

 

Algoloji Uzmanı’nın ilimize atanması, Muş’un sağlık alanında yeni bir döneme girdiğini ve hastalarımızın daha iyi sağlık hizmetleri alacağını göstermektedir.

 

HABER SEVDA BALKAYA

Resmi İlanlar