MUŞ Haber Girişi : 07 Ekim 2024 02:09

Muş’ta balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor: Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama!

Muş’ta balık ölümlerinin sebebi araştırılıyor: Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama!
Muş’ta balık ölümlerinin sebebi henüz ortaya çıkmadı. Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuyla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar…

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il sınırları içerisinde bulunan Karasu Nehri'nde meydana gelen toplu balık ölümleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayın ciddiyetini vurguladı.

 

Müdürlük, alınan su numunelerinin Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne, ölü balık numunelerinin ise Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilerek detaylı analizler yapılacağı ifade edildi.

 

 

DETAYLI İNCELEME MESAJI!

 

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basında yer alan haberler üzerine, müdürlüğümüz teknik personeli olay yerine intikal ederek gerekli incelemeleri yapmıştır. Bölgede sıcaklık, pH, oksijen ve iletkenlik gibi su parametrelerinin ölçümü gerçekleştirilmiş ve su numuneleri ile birlikte ölü balık numuneleri alınmıştır. Alınan su numuneleri Erzincan Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne, ölü balık numuneleri ise Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilerek detaylı analizler yapılacaktır. Olayla ilgili tüm gelişmeler müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir."

 

Haber: Tuncay Çanga

Resmi İlanlar