Muş'ta baklavacıların "tatlı" telaşı

Muş'ta Kurban Bayramı dolayısıyla baklavacılar, aldıkları siparişleri yetiştirmek için çaba gösteriyor.

 

Siparişleri zamanında yetiştirmeye çalışan ustalar, özenle yaptıkları baklava, şekerpare, kadayıf, güllaç ve tulumba tatlısını vatandaşların beğenisine sunuyor.

 

Birçok tatlı türünü özenle hazırlaya ustalar, bayrama sayılı günler kala siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

 

İşletme sahibi Veysel Okşaş,  Muş'ta yıllardır baklava ürettiklerini ve vatandaşın beğenisine sunduklarını söyledi.

 

 

Her bayram olduğu gibi bu bayram da yoğunluklarının olduğunu hatırlatan Okşaş, şöyle konuştu:

 

"Baklava ustalarımız gece gündüz çalışıyor. Sıcak olmasından dolayı sütlü tatlılara rağbet var. Çok güzel tere yağlı baklavalar üretiyoruz. Tatlılarımızda birinci sınıf ürün kullanıyoruz. Bayramdan dolayı yoğunluğumuz var. Bayram için yaklaşık 400 tepsi baklava ürettik. Yoğunluktan dolayı vatandaşların son günde tatlılarını bırakmamasını istiyoruz. Çünkü son gün çok yoğun oluyor. Tatlı bitebilir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tatlılarını erken almalarını istiyoruz. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

 

İşletme sahibi Abdullah Bümen ise 7 yıldır Muş'ta baklava ürettiklerini ifade ederek, "Burada tatlı, künefe ve baklava üretiyoruz. Bayram yoğunluğuna girdik. Bayram için baklavalarımızı ürettik. Tatlı çeşitlerimiz hazır. Tatlı yapımımız bitti, ustalarımız şimdi pişirmeye geçti. Tatlılarımız tezgahta yerini aldı." dedi.

 

  • 4 / 1 Muş'ta baklavacıların

  • 4 / 2 Muş'ta baklavacıların

  • 4 / 3 Muş'ta baklavacıların

  • 4 / 4 Muş'ta baklavacıların