MUŞ Haber Girişi : 13 Kasım 2023 14:36

Muş’ta Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisinde çalışmalar başladı

Muş’ta Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisinde çalışmalar başladı
Muş Karasu nehrine akan kanalizasyon şebekesi nedeniyle oluşan kirli su ve kötü koku, Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi Projesiyle arındırılacak.

ALPARSLAN DİYARI- Uzun yıllardan beri sorun haline gelen ve özellikle yaz aylarında etrafa pis koku yayan Karasu Nehri, temeli atılan ve ardından hızlı bir şekilde çalışmaları başlayan tesisle tertemiz akacak. Atıksu arıtma tesisi ile birlikte şehir kanalizasyon hattından Muş Karasu nehrine akan pis su artık burada arıtılıp Muş Karasu nehrine yeniden temiz bir şekilde akmış olacak.

 

 

 

Bağlar Mahallesi sınırları içerisinde geçtiğimiz aylarda ihalesi gerçekleştirilen ve akabinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılan 75 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Atıksu Arıtma Tesisi Projesi hızla ilerliyor.

 

 

 

 

"TESİSİMİZİN TAMAMLANMASI İLE ATIKLARIN KONTROL ALTINA ALINMASINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ"

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Asya, “Şehrimiz için hayati önem arz eden büyük bir projeyi daha başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre ve insan sağlığını korumak adına şehir merkezindeki atıkları kontrol altına almak için Atıksu Arıtma Tesisi Projemizi başlattık. İlimizin içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamını yenileyerek yıllarca muzdarip olduğumuz bir sorunu giderirken atıkların kontrol altına alınması için de bu tesisimizi yapmamız gerekiyordu. Proje hazırlama, finansman temini ve ihale süreçleri gibi uzun uğraşlar sonucu tesisimizin yapımına start verdik. Bugün önemli bir mesafe kat edildiğini görüyoruz. İnşallah bu tesisimizin tamamlanması ile atıkların kontrol altına alınmasını sağlamış olacağız. Altyapı ve içme suyu kadar elzem olan ve yapımını vaat ettiğimiz bu proje ile şehrimizin önemli bir ihtiyacını daha karşılamış olacağız” dedi.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar