MUŞ Haber Girişi : 12 Kasım 2023 16:28

Muş’ta aşiret toplantısı: Tanışma toplantısında çok sayıda aşiret üyesi bir araya geldi

Muş’ta aşiret toplantısı: Tanışma toplantısında çok sayıda aşiret üyesi bir araya geldi
Muş’ta Bekiranlılar aşireti üyeleri yemekli bir organizasyonla bir araya geldi. Muş Bekiranlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen organizasyona çok sayıda aşiret üyesi katıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un kalabalık aileleri arasında yer alan Bekiranlılar, yemekli bir organizasyon ile bir araya geldi. Muş Bekiranlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde organize edilen yemekli buluşmaya çok sayıda Bekiranlı katıldı.

 

 

 

 

Kısa süre önce Muş’ta kurulan Bekiranlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bir tanışma toplantısı düzenledi. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen tanışma toplantısına Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile Batman, Bitlis, Ağrı başta olmak üzere birçok ilden aşiret üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Bekiranlılar ailesinin ya da başka bir ailenin bir hayır adına, güzellik, tanışma adına bir araya gelmelerinin feodalite olmadığını söyledi. Başkan Asya, “Medeni dünyanın sivil toplumun, örgütlü yapının oluşturduğu şekilde kurulmuş olan bu yapının özelde bu ailemize, genelde illerimize, memleketimize hayırlar ve güzellikler getirmesini Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Aile yapılarının tarihçesini araştıran bir kardeşiniz olarak Bekiranlılar ailesinin geçmişinin 2 bin yıl öncesine dayanan bir yapının olduğunu ve bu bölgenin ilk Müslüman olan ailesinin olduğunu ve içerisinde maslahatta, kanaat önderliğinde çok büyük izler bırakan büyüklerimizin olduğunu gördüm. Bundan sonraki birlikteliğimizin de bu hayır üzerine olmasını, gençlerimizin kendi emsallerine örnek olmasını, yaşlılarımızın kendi büyüklerinin çizdiği iman üzerine yürümelerini, birliğimizin ve beraberliğimizin bir başkasının zulmü üzerine, bir başkasının ötekileştirdiği üzerinden değil de kardeşlik hukukunun daim olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

“BEKİRANLILAR ARASINDA SEVGİ, SAYGI, TANIŞMA, DAYANIŞMA VE SOSYAL AĞIRLIKLI BİR ORTAMIN SAĞLANMASIDIR”

 

Batman Bekiranlılar Derneği Başkanı Mehmet Şah Arzık ise, daha önce İstanbul ve Batman’da olan Bekiranlılar Derneği’nin üçüncüsünün Muş’ta açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Derneklerin amacına da değinen Mehmet Şah Arzık, “İstanbul’da, Batman’da ve üçüncüsü Muş’ta kurulan Bekiranlılar Dernekleri bizi gururlandırmaktadır. Bu derneklerin amacı Bekiranlılar arasında sevgi, saygı, tanışma, dayanışma ve sosyal ağırlıklı bir ortamın sağlanmasıdır. Eşitlik ilkesine bağlı, insan haklarına saygılı, sosyal, demokratik ve şeffaf bir sivil toplum kuruluşudur. Kesinlikle herhangi bir partiye, aşirete veya şahsiyete karşı değildir. Tamamen insancıl bir yaklaşım içerisindedirler” ifadelerini kullandı.

 

 

“BÜYÜKLÜK, ŞEREF VE İKRAM HALKIMIZA SUNULAN HİZMETLER ÇERÇEVESİNDE GÖRÜLÜR”

 

Bekiran derneklerinde asla feodalizme yer olmadığının altını çizen Arzık, “Malumunuz, hayat şartları getirdiği dağınık yaşamayı, değişik illere dağılan Bekiranlıları bu dernekler aracılığıyla bir nebze de olsa giderip, tanışma, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamasıdır. Bekiranlıları birbirleriyle tanıştırmak ve aralarındaki diyalogu oluşturmaktır İyi günde, kötü günde birbirlerinin yanında olmalarını, güçlü bir diyalogla aralarındaki akrabalık bağlarını sağlamlaştırmaktır. Derneklerimizde asla feodalizme, aşiretçiliğe ve ağalığa yer yoktur, müsaade edilmez, hiç kimse ayrıcalıklı değildir. Büyüklük, şeref ve ikram halkımıza sunulan hizmetler çerçevesinde görülür. Kim çok hizmet yaparsa en büyük ve ikram sahibi odur.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“EN BÜYÜK GAYEMİZ DAYANIŞMADIR”

 

Muş Bekiranlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fırat Bingöl de, derneği kurmaktaki en büyük gayelerinin yardımlaşma olduğunu belirterek,  “Muş Bekiranlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tam olarak büyük Bekiran ailesinin tanışması, buluşması, birbirlerinin derdine koşması, dayanışma içinde hak ettiği yerlere getirilmesi amacıyla kurulmuş ve bu doğrultuda hizmet etmeyi hedeflemiş bir yapı olarak vücuda getirilmiştir. Derneğimiz Türkiye’de ve diğer ülkelerde yaşayan bütün Bekiranlılar ile kucaklaşmak, haberdar olmak, her platformda, her seviyede dayanışma içinde birbirimize destek olmak amacıyla güzelliklerde, refahta, tasada, düğünde, taziyede, iş dünyasında ve gerekirse aile menfaatleri doğrultusunda yasal yapılanmalarda birlikte hareket etmek, sesimizi ve birliğimizi bütün dünyaya duyurmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“GERÇEK TARİHİMİZ VE ECDADIMIZLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

 

“Anadolu, Ortadoğu ve Kafkaslarda yüzyıllardan beri mertliği, inancı, misafirperverliği, gözü pekliğiyle bütün idarelerin önem verdiği, tarihi ve mensubu olduğu devletin önemli bir dayanağı olan siz saygıdeğer Bekiranlılar ailesinin bilmesini istediğimiz yegane gerçek tarihimiz ve ecdadımızla ne kadar övünsek azdır” diyen Bingöl şu ifadeleri kullandı:

 

 “Son 2 yüzyıldan beridir ailemiz ve mensuplarımız eğitimde, ticarette, siyasette ve yerleşimde oldukça sıkıntılar içinde kalmış, aile mensupları büyük ölçüde dağınıklık göstermiştir. Bu kurmuş olduğumuz dernek ile bütün bu alanlarda birlikte, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma amaçlanmış, bütün insani ve aile samimiyeti çerçevesinde bu yapı oluşturulmuştur. Şunu unutmamak gerekir ki birlik, beraberlik içinde olmayan toplumlar, aileler her zaman kaybetmeye, zor şartlarda yaşamaya mahkumdur. İşte bizim bütün amacımız bütün samimiyetimizle bu birlik ve beraberliği yeniden tesis etmek ve insanımıza her alanda yardım edebilme seviyesine ulaşmaktır.”

 

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 

Resmi İlanlar