SAĞLIK Haber Girişi : 24 Ekim 2024 02:27

Muş’ta “Alo Riskli Gebelik Danışma Hattı” dönemi!

Muş’ta “Alo Riskli Gebelik Danışma Hattı” dönemi!
Muş’ta “Alo Riskli Gebelik Danışma Hattı” hizmet vermeye başladı. Hattın vereceği hizmetler belli oldu…

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta Alo Riskli Gebelik danışma hattı kuruldu. Muş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı “Alo Riskli Gebelik Danışma Hattı” Hizmet vermeye başladı.

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı “Alo Riskli Gebelik Danışma Hattı” hizmetlerine başladı. Hizmet sayesinde, hamilelik sürecinde karşılaşılan sorulara 7/24 uzman hemşire ve ebeler tarafından yanıt verileceği belirtildi.

 

Gebe Danışma Hattı ile anne ve bebek sağlığını korumak, gebelere sağlık hizmetleri konusunda rehberlik etmek ve gebelik ile doğum süreçlerine dair doğru bilgi vermek, Riskli Gebelik takibi, hedeflenmektedir. Hattın, 7/24 0537 337 67 01 numaralı telefondan ulaşılabilir olduğu belirtildi. 

 

 

“ALO RİSKLİ GEBELİK DANIŞMA HATTI” VERECEĞİ HİZMETLER:

 

7/24 Telefon Destek Hattı. Ambulans Desteği. Misafir Anne Oteli. Psikososyal Destek. Riskli Gebe Kartı. Gebe Okulu.

 

Muş İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Dünya Sağlık Örgütü tarafından Dünya’da her yıl 287.000 civarında anne ölümü gerçekleştiği tahmin edilmektedir. Riskli Gebelik ve doğum eylemi esnasında komplikasyonlar; üreme yaşındaki kadınlar arasında önde gelen ölüm veya sakatlıklara neden olmaktadır. Bu nedenle ilimizde tüm riskli gebelerimizin takip ve tedavisi; Perinotoloji Uzmanı (Yüksek Riskli Gebelik Uzmanı) tarafından il dışına sevk edilmeden Muş Devlet Hastanesi’nde yapılacaktır. İlimizde kurulan Alo Riskli Gebelik Hattı ile Hastanelerimizde randevu almakta zorluk yaşayan hastalarımızın randevu planlaması, 7/24 Destek Hattı ile tüm sorunlarına hızlı ve etkin bir şekilde çözüme kavuşturma, acil durumlarda 112 Komuta Kontrol Merkezi ile koordineli bir şekilde sevk ve nakil işlemlerinin planlanması, ulaşımda sorun yaşayan veya kış şartlarında köy yolu kapalı olan gebelerimizi Anne Oteli’nde misafir edilmesi, gebelik öncesi ve gebelikten sonra psikososyal destek sağlanması, gebe sınıfında gebelik süreci ve doğum hakkında gerekli eğitim ve bilgilendirmelerin yapılarak ilimizde hem kadın doğum polikliniğindeki yoğunluğu azaltarak hem de riskli gebelerimize kaliteli bir sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz.” İfadelerine yer verildi.

 

Haber: Sevda Balkaya

Foto: Sosyal medya

 

Resmi İlanlar