MUŞ Haber Girişi : 17 Eylül 2024 15:07

Muş’ta Ağustos ayında kaç konut satıldı: İbre tersine döndü!

Muş’ta Ağustos ayında kaç konut satıldı: İbre tersine döndü!
Türkiye genelinde konut satışları, 2024 yılının Ağustos ayında geçen yıla kıyasla artış gösterdi. 

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Ağustos ayında Türkiye genelinde toplam 134 bin 155 konut satıldı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9'luk bir artışa işaret ediyor.

 

 

MUŞ’TA KONUT SATIŞLARI ARTIŞ GÖSTERDİ

 

Muş'ta ise Ağustos ayında 384 konut satışı gerçekleştirildi. Bir önceki aylarda konut satışlarında yaşanan düşüş trendinin aksine, Ağustos ayında Muş’ta konut satışlarının artış göstermesi dikkat çekti. Türkiye genelinde konut satışlarında yaşanan bu toparlanma, birçok ilde olduğu gibi Muş’ta da hissedildi.

 

 

EN YÜKSEK SATIŞ İSTANBUL’DA, EN DÜŞÜK HAKKÂRİ’DE

 

Türkiye genelinde en çok konut satışı yapılan iller sıralamasında İstanbul, 19 bin 467 konutla başı çekti. Onu, 12 bin 496 konut satışıyla Ankara ve 7 bin 44 konut satışıyla İzmir takip etti. Öte yandan, en az konut satışı gerçekleştirilen iller ise 53 konut ile Hakkâri, 93 konut ile Ardahan ve 116 konut ile Bayburt oldu.

 

 

KONUT SATIŞLARINDA YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRİLDİ

 

2023 yılının ikinci yarısından itibaren ekonomideki toparlanma sinyalleri, konut satışlarına da yansıdı. TÜİK verilerine göre, yılın ilk yarısında gözlemlenen gerileme eğilimi, Ağustos ayı itibarıyla tersine dönmüş durumda. Ekonomistlere göre, konut satışlarında bu yükseliş trendi, önümüzdeki aylarda da devam edebilir.

 

 

HABER MERKEZİ
 

Resmi İlanlar