EĞİTİM Haber Girişi : 28 Şubat 2024 08:25

Muş’ta AFAD ekiplerinin okullardaki eğitimi devam ediyor!

Muş’ta AFAD ekiplerinin okullardaki eğitimi devam ediyor!
Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, iki aydır okullarda başlattığı afet eğitimlerini vermeye devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI- Ekipler, kurumları tarafından düzenlenen "Okul Afet Farkındalık ve Tahliye Tatbikat Eğitimi" kapsamında Durugöze İlkokulu öğrencilerine ve öğretmenlerine afet bilincini arttırmaya yönelik bilgiler aktardı.

 

 

 

 

 

Özellikle afet durumlarında doğru hareket etmenin hayati önem taşıdığı vurgulanan eğitimde, AFAD Gönüllülük Sistemi ve AFAD Acil Mobil Uygulaması gibi önemli bilgilendirme araçları hakkında detaylı bilgi verildi.

 

 

 

 

 


 Eğitim sürecinde öğrencilere ve öğretmenlere afet durumlarında nasıl hareket etmeleri gerektiği, güvenli tahliye yolları ve acil durum iletişim yöntemleri konularında pratik bilgiler sunuldu.

 

 

 

 

 

 

Muş İl AFAD ekipleri, bu tür eğitimlerle toplumda afet bilincini arttırmayı ve afetlere karşı hazırlıklı olmayı hedefliyor. Bu çabaların, özellikle okul ortamlarında öğrencilere ve öğretmenlere ulaşarak genç nesillerin afetlere karşı bilinçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

 

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 

Resmi İlanlar