EĞİTİM Haber Girişi : 21 Mart 2024 15:38

Muş'ta 60 yaş üstüne üniversite heyecanı: Akademik açılış yapıldı

Muş'ta 60 yaş üstüne üniversite heyecanı: Akademik açılış yapıldı
Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde kurulan ‘60+ Tazelenme Üniversite’sinin akademik açılışı törenle yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, programa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, yeni başlangıçların güzelliklerle dolu olduğunu vurguladı. Bu önemli adımın Türkiye genelinde 13 üniversitede yer almasının ve ülkenin genç nüfusuyla Avrupa'nın önemli bir aktörü haline gelmesinin altını çizdi. 

 

 

 

 

 

“TÜRKİYE'NİN NÜFUS ARTIŞ HIZI, FRANSA'NIN GERİSİNDE”

 

 

Tazelenme Üniversitesine gelenlerin çok güzel bir başlangıç yaptığını belirten Çakır, "Sizler üniversiteli oldunuz. Sosyalleşmek, günü hoş bir şekilde geçirmek, aranızdaki dostlukları daha da pekiştirmek ve tanışmak güzel. Türkiye'de 13 üniversitede var. O yüzden çok önemli. İnanıyorum ki dalga dalga yayılacak. Türkiye'nin nüfus artış hızı, Fransa'nın gerisinde. Avrupa'yı hepimiz yaşlı biliyorduk. Türkiye'ye genç diyorduk ama biz de artık Avrupa'nın nüfustaki o durağan haline hızlı bir şekilde girdik." diye konuştu.

 

 

 

 

 


“HAYAT ŞARTLARI ZOR”

 

 

Hayatın bir şekilde devam ettiğini ifade eden Çakır, "Hayatın içinde olan büyüklerimiz, yaşamımızın en güçlü teminatı. Hayat şartları zor. Hepimiz çocuklarımızın nasıl büyüdüğünü göremiyoruz. İnşallah burada güzel arkadaşlıklar kurarak kültürel ve sosyal faaliyetlerle güçlü bir şekilde yaşarsınız. Öğrenciler de bu çalışmanın güçlü bir parçası. Onlara da çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

 

 

 

 

60+ Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Efe'nin de bir konuşma yaptığı programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.