MUŞ Haber Girişi : 17 Mart 2024 17:27

Muş'ta 35 yıl önce eline aldığı ıstakayı bırakmadı

Muş'ta 35 yıl önce eline aldığı ıstakayı bırakmadı
Muş’ta ikamet eden 68 yaşındaki Turgut Özçilingir, 35 yıldır oynadığı bilardo ile gençlere meydan okuyor.
Muş'ta 35 yıl önce eline aldığı ıstakayı bırakmadı

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta marangoz işletmecisi olan ve 35 yıldır bilardo oynayan Özçilingir, yaşına rağmen enerjisi ve ustalığıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

 

 

 

 

Bilardo masasının başında adeta bir ustalık dersi veren Özçilingir, yaşının getirdiği deneyimle rakiplerine ustalıkla meydan okuyor.

 

 

 

 

Her akşam Nişantaşı Cafe bilardo salonunda oyun oynayan Özçilingir, gençlere adeta meydan okuyor.

 

 

 

 

Bilardoyu çok sevdiğini ve 35 yıldır bilardo oynadığını söyleyen Özçilingir, şöyle konuştu:

 

 

 

 

"Bilardo en güzel spordur. Rakibim çok güzel ve zorlu bir atış yapıyor, ilk önce ben bravo diyorum, elimi çırpıyorum. Bilardo sporu böyle güzel bir spordur. Ben severek bilardo oynuyorum. 68 yaşında olmama rağmen gençlere taş çıkartıyorum. 6 saat ayakta bilardo oynuyorum. Bilardo beni dinlendiriyor. Her akşam geliyorum. Gençlere oyunla ilgili tavsiyelerde bulunuyorum. Gençlere, tutuş, vuruş ve nişan almayı öğretiyorum. Liseler arası şampiyon olan kızlarımız da var. Buradakiler hepsi bana saygı gösteriyor. Oynamasam dahi yandan geçerken yanlış oynadığını söylerim. Onlar da beni kırmazlar. Benim hayran kitlem çok. Bilakis üniversite talebeleri. Benim seyircim çok."

 

 

 

 


Özçilingir, konuşmasının devamında, "Bu güzel bir spordur. Gençleri alkolden, uyuşturucudan kurtaran bir spordur. Bilardocular ahlaklı kişilerden oluşur. Burada ayyaş, sarhoş ve hapçı olmaz. Bu sporu gerçekten tavsiye ediyorum, yaşlıya da gence de borcu olana da derdi olana da. Hepsini unutturuyor." dedi.

 

 


"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.