MUŞ Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 12:18

Muş’ta 3. İİMEK toplantısı yapıldı!

Muş’ta 3. İİMEK toplantısı yapıldı!
2024 yılının 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı Vali Avni Çakır başkanlığında yapıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta 2024 yılında İstihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik uygulanacak ve uygulanan konularının belirlendiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının 3'üncüsü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vali Avni Çakır'ın başkanlığında yapılan toplantıya ilgili sektör temsilcileri katılarak istihdam ve mesleki eğitim ile ilgili yapılacak olan çalışmalar konuşuldu.

 

 

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Öztürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

 

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Avni Çakır, il genelindeki istihdamın önemine değinerek, çalışmaların yürütülmesinde İŞKUR İl Müdürlüğünün büyük rol oynadığını söyledi.

 

Daha sonra İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan yapılan çalışmaların detayları ile ilgili bir sunum yaptı. Muş’un istihdam alanında Türkiye’de en iyi iller arasında yer aldığını belirten Müdür Taylan, istihdam alanındaki çalışmalardan bahsetti.

 

Müdür Taylan, yapmış olduğu sunumda İŞKUR tarafından yapılan çalışmalara değinerek şunları söyledi; “Kurumumuzca açılan kurslar ve programlara binlerce vatandaşımıza iş imkânı sağlamakla beraber bu vatandaşlarımızın kendilerine uygun işe yönlendirilmesini sağlamak bizim en önemli hedeflerimizden biridir. Bu doğrultuda İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımız gerek kuruma gelen gerekse sistemde kayıtlı olan işsiz vatandaşlarımıza verimli bir şekilde hizmet verip onların iş hayatında yer edinebilmesine yardımcı olmaktadırlar. Kurumumuz aracılığıyla verilen danışmanlık hizmetleri, işgücü talebinde bulunan işverenler ile iş arayanların en doğru şekilde eşleştirildi. Mesleki eğitim faaliyetleriyle iş arayanların niteliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunarak işgücü piyasasında yer edinmelerini kolaylaştırıldı.” dedi.

 

Müdür Taylan sunumunun devamında 2024 yılı içinde yapılan çalışmalara değinerek; “İşsizlik oranı 1.1 puanlık azalma ile %8.4 seviyesinde gerçekleşti. 2024 yılı ilk 6 aylık verilerine göre İl Müdürlüğümüz iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinde bulunan grup görüşmelerde 61 grupla toplam 3290 kişiye hizmet verilmiştir. 2024 yılı ilk 6 aylık verilerine göre bireysel görüşme sayısı 4579 kişiyle görüşme gerçekleştirilmiştir. 2023 - 2024 yılı, İl Müdürlüğümüzde Muş merkez ve bağlı ilçelerle beraber, kamu kurum ve kuruluşlarında beden işçisi olarak 3-9 aylık arasında, sigortalı ve asgari ücretle geçici istihdamı sağlamak amacıyla düzenlenen Toplum Yararına Programdan 942 kişi faydalandırılmıştır. . İl Müdürlüğümüze 2024 yılı ilk 6 ay içinde 162 milyon 744 bin TL ödenek tahsisi yapılmıştır. Tahsis edilen ödenekten ise harcanan miktar 107 milyon 279 bin 813 TL, kalan ödenek ise 55 milyon 464 bin 186 TL’dir.” ifadelerini kullandı.

 

 

BÜLTEN

Resmi İlanlar