MUŞ Haber Girişi : 09 Eylül 2024 11:22

Muş’ta 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı törenle başladı

Muş’ta 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı törenle başladı
Muş’ta 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen resmi törenle başladı.

ALPARSLAN DİYARI-Muş’ta 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 716 okulda 109 bin 163 öğrenci ve 6 bin 690 öğretmen ile eğitim öğretim yılı başlandı.

 

Törene Muş Valisi Avni Çakır, Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Ali Osman Sağlam, vali yardımcıları, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Jandarma Personeli, Emniyet Teşkilatı, okulu yaptıran hayırsever iş insanı Vahit Özmen ve eşi Nevin Özmen, ildeki çeşitli kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Vali Avni Çakır, eğitim ve öğretimin toplumun geleceği açısından taşıdığı öneme vurgu yaparak, öğrencilere yeni eğitim yılı için başarı dileklerinde bulundu.

 

 

Vali Çakır, Muş’ta eğitimin kalitesini artırmaya yönelik yapılan çalışmaların altını çizerek, kent genelindeki eğitim yatırımlarının devam edeceğini belirtti.

 

 

Hayırsever Vahit Özmen ise törende yaptığı konuşmada, gençlerin eğitimine katkı sağlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Özmen, eşi Nevin Özmen ile birlikte yaptırdıkları okulun, Muş'taki gençlerin gelişimine büyük katkı sunacağını söyledi. Tören, öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerle sona erdi.

 

Yeni eğitim öğretim yılı, kentteki tüm okullarda coşkuyla karşılanırken, öğretmenler ve öğrenciler eğitim hayatına ilk adımlarını atmanın heyecanını yaşadı.

 

HABER TUNCAY ÇANGA

Resmi İlanlar