MUŞ Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 15:35

Muş’ta 15 yıldır kurumuş ağaç dallarından yaptığı ürünlerle geçimini sağlıyor

Muş’ta 15 yıldır kurumuş ağaç dallarından yaptığı ürünlerle geçimini sağlıyor
Muş'ta yaşayan 70 yaşındaki Bahri Bağlım, ağaçlık alanlardan topladığı kuru dallara şekil vererek baston, kaşık ve süs eşyaları yaparak geçimini sağlıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Batman'ın Sason ilçesinden göç ederek 35 yıl önce Muş merkeze bağlı Sunay Mahallesi'ne yerleşen Bahri Bağlım, uzun süre mobilya atölyesinde çalıştıktan sonra yaşadığı mahallede iş yeri açtı. Yaklaşık 15 yıldır ormanlık alanlarda kuruyan ağaç dallarını toplayarak iş yerine getiren Bağlım, tasarladığı baston, kaşık, tarak ve süs eşyalarını satarak kazanç sağlıyor.

 

 

 

 

MOBİLYA ATÖLYESİNDE UZUN SÜRE ÇALIŞARAK MESLEĞİ ÖĞRENDİ

 

İş yerinde 15 yıldan bu yana çeşitli ürünler yaptığını anlatan Bağlım, "Baston, kaşık, Osmanlı tahta tarağı, kepçe, baston yapıyorum. Van, Ahlat, Hınıs, Bingöl'den gelip baston alıyorlar. Bastonlar, yaşlılarımızın arkadaşıdır. Bu açıdan bastona çok fazla rağbet ver. Buradan kazandığım parayla geçimimi sağlıyorum. 2 eşimden 18 çocuğum var. Herkes kendi işini yapıyor. Ben burada tek başıma çalışıyorum. Şimdiye kadar bu işi severek yaptım. 70 yaşında olamama rağmen halen sağlığım yerinde çok şükür." dedi.

 

(AA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmi İlanlar