MUŞ Haber Girişi : 16 Temmuz 2024 08:45

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Muş'un çeşitli noktalarında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI-Tuba Camisi'nde şehitler için okutulan mevlit ve yapılan dualarla başlayan etkinlikler, Muş Valisi Avni Çakır'ın Şehir Mezarlığı'ndaki şehit kabristanlarını ziyareti ile devam etti. Vali Çakır ve beraberindeki heyet, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı.

Kent Meydanı'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşması, etkinlik alanına kurulan ekranlar aracılığıyla canlı olarak izlendi.

 

 

Vali Avni Çakır, yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca vatan ve bağımsızlık uğruna feda-i can etmekten geri durmayan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tanklara ve mermilere karşı göğsünü siper etmiştir. Bu kutlu direnişle 250 şehit ve yüzlerce yaralı vererek darbe girişimini engellemiştir." şeklinde konuştu.

 

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise terör örgütü FETÖ'nün Türkiye'yi bölmeye çalıştığını vurgulayarak, "Milyonlarca insan sokaklara döküldü, vatandaşlarımız tankların önüne yatarak direniş gösterdi." dedi.

 

 

Programda Türk Kızılay Şubesi tarafından vatandaşlara çorba ve çay ikramı yapıldı, şiirler okundu ve çeşitli gösteriler sunuldu. Kentteki camilerden sela okunmasıyla birlikte etkinlikler tamamlandı.

 

Etkinliğe, Vali Çakır'ın eşi Bahar Çakır, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 

Resmi İlanlar