EĞİTİM Haber Girişi : 19 Ocak 2024 12:48

Muş'ta 108 bin 760 öğrenci karne heyecanı yaşadı

Muş'ta 108 bin 760 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Milyonlarca öğrencinin yarıyıl tatili bugün başladı. Muş’ta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere karnelerini alan 108 bin 760 öğrenci derslere iki hafta ara verirken, yeni dönem zili ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
Muş'ta 108 bin 760 öğrenci karne heyecanı yaşadı

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 108 bin 760 öğrenci bugün, yarıyıl tatiline çıktı. Muş’ta eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle öğrenciler karne sevinci yaşadı. Böylece 2023- 2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi de sona ermiş oldu. Karnelerini alan olan öğrenciler, derslere iki haftalığına ara vererek, dinlenme şansı elde etmiş olacak.

 

 

 

 


Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenledi.

 

 

 

 


“GÜZEL BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GEÇİRDİK”

 

 

Törende öğrencilere karne dağıtan Muş Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa, gazetecilere, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılını bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

 

 

 

Öğrencilerimizle karne heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Alpboğa, "Birinci sınıf öğrencilerimize karnelerini verdik. Bunun mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Eğitim öğretim yılımızın ikinci yarısının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Güzel bir eğitim öğretim yılı geçirdik." dedi.

 

 

 

 

Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ise 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemini bitirdiklerini ifade etti. 

 

 

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ TATİLDE HEM DİNLENECEKLER HEM OYUNLARINI OYNAYACAKLAR”

 

 


700 okulda 108 bin 760 öğrenciye bugün karne dağıttıklarını ifade eden Kıvanç, şunları kaydetti:

 

 

"6 bin 850 öğretmenimizle çocuklarımızın eğitim öğretim yılının birinci dönemini bitirdik. Çocuklarımız bu tatil süreci içerisinde bakanlığımızın hazırlayıp göndermiş olduğu bir dizi etkinlik programlarını bizler de dijital ortamlarda hem velilerimize hem de öğretmenlerimize ulaştırdık. Çocuklarımız tatilde hem dinlenecekler hem oyunlarını oynayacaklar hem de okumaya ağırlık verecekler. Aileleriyle kendilerine iyi bir tatil geçirmelerini diliyorum. İkinci dönemin başında inşallah 5 Şubat'ta sağlık, sıhhat, afiyetle buluşmak dileğiyle."

 

 

 


5 ŞUBAT'TA İKİNCİ DÖNEM BAŞLAYACAK

 

 

Ders zili 5 Şubat Pazartesi günü yeniden çalacak. Öğrenciler için ikinci dönem başlayacak.

 

 

 

 

 

İKİNCİ DÖNEMİN ARA TATİLİ 5 NİSAN'DA

 

 

5 Nisan Cuma günü ikinci dönem ara tatiline çıkılacak. 15 Nisan'da öğrenciler ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek.

 

 

 

 

 

LGS 2 HAZİRAN'DA, YKS 8-9 HAZİRAN'DA

 

 

İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıfların sınav heyecanı olacak. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ise 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 

 

 

Resmi İlanlar