MUŞ Haber Girişi : 11 Kasım 2023 14:33

Muş'ta 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidanlar toprakla buluşturuldu 

Muş'ta 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda fidanlar toprakla buluşturuldu 
Muş'ta Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" mottosuyla oluşturulan "100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda ağaç dikimi gerçekleştirdi.

ALPARSLAN DİYARI-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda, Muş Alparslan Üniversitesi kampüsünde ağaç dikme programı düzenlendi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Çakır, saat 11.11'de çok anlamlı bir etkinliğe başladıklarını söyledi.

 

 

Böylesine özel bir toplulukta üniversite yerleşkesinde bir araya geldiklerini ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

 

"Cumhuriyetimizin 100. yılına nefes olmak için fidan diktik. Tarım ve Orman Bakanlığımızın son yıllarda bu tür mottolarla tüm Türkiye çapında eş zamanlı ağaçlandırma etkinliği düzenliyor. Hem ağaçlandırma konusunda çocuklarımıza, gençlerimize, insanımıza farkındalığı arttırmak hem de topraklarımızı daha fazla fidanla buluşturmak amacıyla bugünü Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 11 Kasım 2011 tarihinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarını bu yıl ve her sene kasım ayında ağaçlandırma günü olarak kutluyoruz. Bugün de bu amaçla bir aradayız. Bu anlamada ilimizde yoğun bir çaba içerisindeyiz. İlimize bir orman fidanlığı kuruyoruz. Kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaç duyacakları fidanları, çok daha süratli ve kaliteli yetiştireceğiz. Bu anlamda ülke çapında son yıllarda ciddi bir farkındalık artışı oldu."

 

 

Konuşmanın ardından Vali Çakır ve eşi Bahar Çakır çam fidanı dikerek can suyu verdi.

 

 

Tarım İşletme Müdürlüğünce dağıtılan fidanları, Muş Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlar alana dikti.

 

 

Daha sonra Vali Çakır, Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Sultan Alparslan Yurdu'ndaki düzenlenen ağaç dikme programına katıldı.

 

Ağaç dikmenin ardından protokol ve üniversite öğrencilerine ekmek arası köfte ve tatlı ikram edildi.

 

 

Muş ve ilçelerindeki 14 farklı lokasyonda 12 bin ağaç toprakla buluşturuldu.

 

 

Programa, Muş Belediye Başkanı Vekili Muhterem Bozkurt, İl Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Tarım İşletme Müdürü Ufuk Çelik, kurum amirler, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

 

 

HABER: KADER AKÇİL
 

Resmi İlanlar