MUŞ Haber Girişi : 30 Temmuz 2023 15:45

Muş’ta 1 kişinin ölümü ile başlayan kan davası barış ile sonuçlandı

Muş’ta 1 kişinin ölümü ile başlayan kan davası barış ile sonuçlandı
Muş'ta 3 yıl önce iki akraba aile arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

 

Muş'ta 3 yıl önce iki akraba aile arasında yaşanan husumetin barışla sonuçlandırıldığı törene konuşan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, "Evlatlarımıza bırakacağımız en önemli şey; iyi ahlak ve huzurdur" dedi.

 


Muş'ta 3 yıl önce iki akraba aile arasında yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği husumet barışla sonuçlandırıldı. Harman Köyünde yaşayan Akdeniz ailesi, 3 yıl önce Muş merkezde çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti. Muş Lale Camisinde düzenlenen barış törende aileler, Kur’an-ı kerimin altından geçerek dualar edip el sıkışarak kan davasına son verdi.

 

 

VALİ GÜNDÜZÖZ: BU MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ, BARIŞ VE SUKUT

 

Memleketin en önemli özeliğinin barış ve sukutun olduğunu söyleyen Vali Gündüzöz, “Malumunuz bu gün buraya hayırlı bir iş için toplanmış bulunmaktayız. Ben bu barış için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum Allah razı olsun. Bu memleketin en önemli özelliği huzur ve sükûn ve mutluluktur. Bizim için her canlı önemlidir. Böyle bir dine mensup olan böyle değerlere mensup olan bizlerin biri birimizi incitmesi ve küs durması beklenmemeli. Bizim evlatlarımıza bırakacağımız miras para pul ve mal mülk değil. Huzur ve güzel ahlaktır. Eğer bizler huzur ve güzel ahlak bırakmıyorsak bu dünyadan göçtükten sonrada mesulüz. Bu gün burada iki ailenin büyükleri bir barışın tesisi için çaba sarf etiller. Bizlerde bu barışa şahitlik etmek için bir araya geldik.  İşte hayrın anahtarı ve şerrin kilidi olmak için buradayız. İnşallah bu barış az sonra gerçekleşecek. Herkes söz verecek Kur’an-ı kerimin altından geçerek söz verdiler. Kur’an-ı hayatımıza nakşederek sözümüzü tutmamız lazım. Söz verdin mi ertesi gün tekrar bozmak yok. Allah’ın en çok kızdığı ahde vefayı bozmaktır. Dolayısıyla sözümüzün daim olmasını huzurumuzun sürekli olmasını cenabı Allahtan diliyorum” dedi. 

 

 

BAŞKAN ASYA: SULH YAPMAK ZOR VE FEDAKÂRLIK İSTER

 

Barış için bir araya gelen ailelere teşekkür eden Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ısrarlarını karşılık bulmasından ötürü mutlu olduklarını belirterek, “Bir olay olmuşsa ikincisi olmasın. Vuku bulan olayların kan davasına dönüşmemesi adına bu gün kendi asli işimizin yanında kardeşliğin tesisi için barış merasiminde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Biliyoruz ki sulh yapmak zor fedakârlık ister, özveri ister ve bazen gerekirse taviz ister bu anlamda özveride bulunan Akdeniz ailesine teşekkür ediyoruz. Gerektiğinde buradan Bursa’ya kadar giden ısrar eden siz dostlara ve bizatihi şahsımda Bursa’ya giderek ısrarımızı iletip bu gün bu ısrarımızın karşılık bulması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Haber:Kader Akçil

Resmi İlanlar