Muş’ta her yıl okulların açılması ile çileye dönüşen trafik yoğunluğunu azaltmak için Muş Şoförler Odası Başkanı Naim Aşan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve velilere çağrıda bulundu.
ALPARSLAN DİYARI- Aşan, ikili öğretim yapan okullar ile tekli öğretim yapan okulların giriş-çıkış saatlerinin 30’ar dakika aralı olması halinde, vatandaşların da zorunlu olmadıkça özel araç kullanmaması halinde trafiğin rahatlayacağını belirtti.
Muş’ta taksi servis ve minibüs olarak hizmet veren araç sayısına değinen Aşan, il merkezi geneli T plakalı taksi sayımız 160 olup, servis sayımız 86, ve minibüs sayımız ise 337 dir. Bunun yanı sıra ilimizde merkez araç yoğunluğundaki rakam ise 39 Bin kayıtlı aracımız bulunmaktadır. Şöyle ki kayıtlı araç sayımız 39 Binlerde. Bu araçlardan 11 bin 599’u otomobilden oluşurken, 1335 minibüs, 190 otobüs, 7 bin 728 kamyonet, bin 819 kamyon, bin 854 motosiklet, 303 özel amaçlı ve 14 bin 196’sının da traktör oluşmakta olup gün yoğunluğunda merkez ve merkez ilçeler olmak üzere tüm noktalarda trafik sorunu yaşanmaktadır” dedi.
ARA CADDE VE SOKAKLARDA SORUN GİDEREK BÜYÜYOR
Bu sebepledir ki Muş’ta sabah, öğlen ve akşam saatlerinde ciddi sıkıntıya neden olan trafik yoğunluğunun ilk, orta ve lise öğrencilerinin giriş ve çıkış saatlerinde bölge bölge 30’ar dakika aralama sistemi uygulanabileceğine değinen Muş Şoförler Odası Başkanı Naim Aşan, Bunun yanında ikili öğretim yapan okullar ile tekli öğretim yapan okullarda giriş ve çıkış saatleri aynı olmaz ise trafik yoğunluğu önlenir ve ara cadde sokaklarda kilitlenme yaşanmaz. Buralarda sorun gittikçe büyümektedir” diyerek sorunun çözümü konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım beklediklerini söyledi.
Talep ve beklentilerinin uygulamaya konulması durumunda trafik yoğunluğunu azaltacağı gibi, ekonomik olarak da hem vatandaşa hem de esnafa ciddi katkı sağlayacağını belirten Aşan, “Maalesef sabahları yoğunluk nedeniyle ulaşım sıkıntısı bir hayli büyüyor. Bize de çözüme ilişkin beklentiler ve sorunlar iletiliyor. Bu da hem vatandaş hem de ilimiz için ciddi şekilde vakit sıkıntısı demek. Yaşanan trafik yoğunluğunun eğitimde oluşturduğu ayrı bir sıkıntı ise servis araçlarının işlerine yetişememesi oluyor. Saat konusunda ayarlama yapılırsa zincirleme olarak trafik yoğunluğuna bağlı tüm sıkıntılar kendiliğinden çözüme kavuşmuş olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuda hem Muş halkı, hem de Muş şoförler adına düzenleme beklemekteyiz.”dedi.
HABER SEVDA BALKAYA