MUŞ Haber Girişi : 21 Eylül 2023 13:25

Muş Şeker Fabrikası’ndan ilin ekonomisine büyük katkı: 450 bin ton pancar alınacak

Muş Şeker Fabrikası’ndan ilin ekonomisine büyük katkı: 450 bin ton pancar alınacak
Muş’ta bu yıl şeker fabrikası tarafından 450 bin ton pancar alımı yapılması hedefleniyor. Muş Şeker Fabrikası’nda yapılan yatırımların tutarının da 150 milyon TL’yi aştığı öğrenildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş.'nin 42. pancar alım kampanyası başladı. Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya da bu yıl 2 bin üreticinin yaklaşık 90 bin dönüm alanda şeker pancarı ekimini gerçekleştirdiğini ve bu ekim sahasından 450 bin ton pancar almayı hedeflediklerini ifade etti.

 

YENİLİK VE DEĞİŞİM VURGUSU

 

600 personelin görev yaptığı fabrikada 60 bin 370 ton şeker, 15 bin ton melas, 110 bin ton küspe üretimi hedeflediklerini aktaran Kızılkaya, "Çiftçilerimize ödeyeceğimiz pancar bedeli, nakliye ve küspe bedelleri ile Muş ekonomisine yaklaşık 1 milyar 200 milyon liralık bir katma değerin sağlanacağını beklemekteyiz. Temel hedefimiz tohumu toprakla buluşturmak. Özelleştirme sonrası fabrikada yapılan incelemeler sonucunda fabrikanın birçok yerinde yenilik ve değişimin yapılması gerektiği tespit edilmiştir.” diye konuştu.

 

YATIRIMLARIN MALİYETİ 150 MİLYON TL

 

Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya şunları kaydetti: “Yapılan bu tespitler sonucunda fabrika bünyesinde bu yıl yeni bir analiz ve binası ve yeni bir numune alma odası, 3 adet yeni yüzdürmeli pancar silosu, 40 bin tonluk yeni bir şeker ambarı, 2 adet yüksek kapasiteli santrifüj, bir adet tambur tipi pancar kıyım bıçağı gibi yenlikler yaptık. Söz konusu yatırımların maliyeti 150 milyon TL’dir. Yukarıda belirttiğim yatırımlardan anlaşılacağı üzere özel sektörün hızlı karar alma ve uygulama özelliğini kullanarak fabrikamızda devir tarihinden itibaren devasa yatırımlar yapılmış olup, yapılmaya devam edecektir. Bu şiar ile hareketle önümüzdeki süreçte de fabrikamızı büyütmeye, geliştirmeye devam edecek il ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz.” 


HABER: KADER AKÇİL

Resmi İlanlar