SAĞLIK Haber Girişi : 01 Haziran 2024 17:05

Muş Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya Tütünsüz Günü açıklaması

Muş Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya Tütünsüz Günü açıklaması
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü münasebetiyle, Muş Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'nde görev yapmakta olan hekimler Dr. Recep Asi ve Dr. Serhat Ay, sigara bırakmanın önemine dair açıklamalarda bulundular.

 

ALPARSLAN DİYARI- Dr. Recep Asi yaptığı açıklamada, tütün kullanımının dünya genelinde en büyük önlenebilir ölüm nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Dr. Asi, "Sigara kullanımı, sadece içen kişiyi değil, pasif içicileri de ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya bırakmaktadır. Akciğer kanseri, kalp hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi pek çok hastalığın başlıca sebebi olan sigaranın bırakılması, toplum sağlığı açısından büyük bir adımdır" dedi.

 

Dr. Serhat Ay ise, sigara bırakma sürecinde profesyonel desteğin önemine vurgu yaptı. "Sigara bırakmak isteyen bireylerin, bir uzman gözetiminde bu süreci yönetmeleri başarı şansını artırmaktadır. Polikliniğimizde uyguladığımız bireysel danışmanlık hizmetleri ve farmakolojik tedavi yöntemleri ile birçok kişiye sigarayı bırakma yolunda destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

 

Her iki hekim de, sigara bırakma polikliniklerinin sunduğu hizmetlerin ücretsiz olduğunu ve vatandaşların bu hizmetlerden yararlanmak için başvurabileceklerini belirttiler. Dünya Tütünsüz Günü kapsamında yapılan bu açıklamalar, tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla büyük önem taşıyor.

 

Muş Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tütün kullanımını bırakmak isteyen herkesi, sağlık merkezlerine başvurarak profesyonel destek almaya davet etti. Dünya Tütünsüz Günü vesilesiyle yapılan bu açıklamaların, toplumda sigara kullanımının azaltılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

 

 

BÜLTEN

 

Resmi İlanlar