MUŞ Haber Girişi : 19 Aralık 2023 10:02

Muş rekor kırdı! Türkiye sıralamasında ilk üçteyiz…

Muş rekor kırdı! Türkiye sıralamasında ilk üçteyiz…
Türkiye'de en çok çay tüketen iller listesi belli oldu. Peki, hangi şehirler bu listeye dahil oldu? İşte ayrıntılar…

ALPARSLAN DİYARI- Türkiye'de en çok çay tüketen iller belli olurken Muş,  Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki birçok ili geride bırakarak çay tüketiminde lider listesinde yerini aldı.

 

 

 

 

Sabah, öğle, akşam günün her vakti tüketilen, Türklerin vazgeçilmez içeceği olan çay, Muş’ta kişi başına yıllık tüketimi yaklaşık 2,5 ila 2,8 kilogramdır. Bu bakımdan Muş Türkiye'de en çok çay tüketen iller listesinde 3. Sırada yerini aldı.

 

 

 

 

 

Türkiye'de en çok çay tüketen il,  Gaziantep'tir. Gaziantep'te kişi başına yıllık çay tüketimi yaklaşık 3 kilogramdır. Bu, Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katıdır. Gaziantep'i sırasıyla Şanlıurfa, Muş, Diyarbakır, Mardin, Bitlis ve Ağrı illeri takip etmektedir. Bu illerde kişi başına yıllık çay tüketimi 2,5 ila 2,8 kilogram arasında değişmektedir.

 

 

 

 

Türkiye'de çay tüketimi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde daha yüksektir. Bu bölgelerde çay, günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır.

 

 

 

 

TÜRKİYE'DE EN ÇOK ÇAY TÜKETEN İLLER

 

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki şehirler, Türkiye'de en çok çay tüketen iller listesinin başını çekti. En çok çay tüketen il sıralamaya göre Gaziantep oldu.

 

1- Gaziantep

2- Şanlıurfa

3- Muş

4- Diyarbakır

5- Mardin

6- Bitlis

7- Ağrı

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

Resmi İlanlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin şaşmaz 20 Aralık 2023 07:35

    Kıymetli Arkadaşlar bu hiç hayara alamet değil.. kıraathane ve Çay ocakları boş zamanı olan kişiler içindir.