MUŞ Haber Girişi : 19 Haziran 2023 12:54

Muş otobusleri doldu taştı! Vatandaşlar ek sefer istiyor! 

Muş otobusleri doldu taştı! Vatandaşlar ek sefer istiyor! 
2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasıyla memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 

Kurban Bayramını ailesinin yanında geçirmek isteyen ve 9 günlük bayram tatilini fırsat görenler yollara akın etti. Bayrama sayılı günler kalırken büyükşehirlerden Muş’a gelecek şehirlerarası otobüs seferleri doldu. Muş’a  direkt gelişlerde yer bulmak imkansız olunca vatandaşlar çevre illere bilet kesip aktarmayla Muş’a gelmeyi planlıyor.
Otogarda da durum farklı değildi. 9 günlük bayram tatili de yaklaşırken firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL arasında değişti. Otobüs firması yetkilileri ekonomik şartlardan dolayı kıyı bölgelerine ilginin azaldığını, Doğu’ya yapılan seferlerin ise tamamının dolduğunu dile getirdi.


Okullar kapandı, bayram tatili yaklaştı, planlar yapıldı....


İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren özellikle iç hatlar terminalinde hareketlilik arttı. Şimdiden bazı güzergahlarda otobüs seferleri de doldu.

Çocuklarıyla memleketlerine veya tatil beldelerine gitmek üzere gelen aileler ve öğretmenler İstanbul Havalimanı'nda yoğunluk oluşturdu. Okulların kapanmasıyla hem yaz hem de Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen yolcular dolayısıyla check-in kontuarları ve güvenlik noktalarında zaman zaman kuyruk oluştu.

 


OTOBÜSLERE EK SEFER KONULDU


Muş’a Otobüs bileti fiyatları 800 ila 1000 lira arasında değişti. Ankara- İstanbul bilet fiyatları 280-300 TL civarında satışa sunulurken, bu rakam sahil şeridine gitmek isteyenler için 500-600 liralara kadar yükseldi. Otobüs firmalarının yetkilileri ise özellikle Doğu’ya yapılan seferlerin tamamen dolduğunu ve bu sebeple ek sefer konulduğunu ifade etti. Hayat pahalılığı nedeniyle tatil bölgelerine ilginin azaldığı belirtildi.
 

Resmi İlanlar